Intrebari si raspunsuri

Credite nebancare - intrebari si raspunsuri

Care sunt documentele necesare pentru solicitarea unui imprumut si care este venitul minim?

Un act de identitate care să certifice cetatenia romana si domiciliul stabil intr-unul dintre orasele in care oferim imprumuturi, o dovada a unui venit cert (ex: fluturas de salariu sau cupon de pensie) si, dupa caz, o dovada a unui cont bancar deschis in lei pe numele tau la orice banca din Romania. Daca alegi serviciul de gestionare la domiciliu a creditului primesti banii în mana în maximum 48 de ore de la apel, caz in care contul bancar nu mai este necesar.
Venitul minim disponibil per solicitant trebuie sa fie de 270 de lei sau de 540 de lei pe familie. Varsta persoanelor care apeleaza la un credit nebancar trebuie sa fie cuprinsa intre 21 si 69 de ani.

Ce reprezinta serviciul de credit la domiciliu?

Gestionarea creditului la domiciliu este un serviciu optional, oferit contra cost, prin care poti primii imprumuturi de bani in mana, in maxim 48 de ore, chiar la tine acasa. Ratele le platesti din confortul casei tale, dupa un program stabilit de bun acord cu respectiva institutie.

Imprumutul poate fi luat pe ce perioada?

La o prima solicitare se face imprumuturi, credit rapid cu valoare intre 400  si 2500 ron, pe 42 sau 56 de saptamani. Clienti existenti pot obtine imprumuturi de bani in valoare de pana la 3000 de lei, in functie de istoricul lor de plata si venitul actual.

In ce consta imprumutul si care este costul total?

Pentru cea mai buna colaborare intre institutia financiara nebancara si solicitantul unui imprumut de bani, contractul este unul foarte transparent. Astfel, vei sti de la bun inceput care este suma imprumutata si cum urmeaza sa restitui imprumutul.
Costul unui imprumut depinde de valoarea imprumutului si numarul de saptamani in care se face rambursarea banilor. Costul total include: comisionul de acordare, cel de administrare, dobanda fxa totala si, dupa caz, gestionarea creditului la domiciliu.

Daca am fost refuzat de banci pot primii un imprumut de bani de la o institutie financiara nebancara?

In general, institutiile financiare bancare nu refuza clientii, insa se asigura ca acestia isi pot platit ratele lunare. Raspunsul ar fi ca nu tin cont neaparat de refuzul bancilor sau al altor institutii financiare, ci tin cont de veniturile lunare ale solicitantului, deci de posibilitatea de returnare a ratelor de credit lunare.
 
Ce se intampla in cazul in care nu pot plati o rata la timp?

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este acela de a lua legatura cu institutia financiara, pentru a gasii o solutie cat mai buna. De la caz la caz, se poate apela la o recalculare a ratelor cu marirea intervalului de rambursa, se poate apela la o intrerupere a platilor pentru o perioada de timp, cu reclacularea ratelor si eventual, cu o marire a intervalului de rambursare.

Se poate achita imprumutul inainte de termen?

Evident ca da, orice imprumut se poate restitui inainte de termen, iar legislatia romaneasca a fost imbunatatita in ultima vreme, in acest sens. De aceea este bine sa va interesati. Obiectul la indemana pentru o informare corecta este noul Cod Civil, care trebuie sa recunoastem este destul de putin cunoscut chiar si printre profesionisti.

Cum pot solicita un imprumut de bani de la o institutie financiara nebancara?

In primul rand, trebuie sa te informezi in mare despre avantajele oferite de institutiile la care doresti sa apelezi. Apoi trebuie sa iei legatura cu respectivele institutii, fie deplasandu-va la adresa acesteia, fie printr-un telefon direct catre respectiva institutie. Sunt institutii nebancare care au cereri si formulare direct pe site-ul lor, deci, nu trebuie sa va deplasati, nici macar sa dati un telefon, este necesar doar sa completati formularul respectiv. Evident, sunt amanunte pe care nu le puteti rezolva online sau la telefon, insa, primul pas este sa luati contact cu institutia dorita. 


Ce face un credit nebancar sa fie mai bun (sau poate mai putin bun) decât unul bancar?

Cand ai nevoie de bani si te hotarasti sa apelezi la un imprumut, ai la dispozitie mai multe variante: prieteni, rudenii, "finantatori" persoane fizice (camatari), case de amanet sau banci. Datorita faptului ca rudeniile si prietenii prefara sa puna deoparte niste bani albi pentru zilele negre, iar pe camatari si casele de amanet este bine sa le ocolesti din principiu (daca nu vrei sa-ti dai pe nimic bunurile, linistea si chiar mai mult), alternativa favorabila ramane creditul, asa cum este el cunoscut, cu toate formele sale (card, credit, linie de credit, etc.)

Evident si cand ne indreptam catre un credit, apar unele intrebari si trebuie sa apelam la niste criterii pentru a alege tipul de credit dorit. Aceste criterii difera foarte mult unele de altele, in functie de rata dobanzii, de comisioanele percepute de institutiile financiare, de durata creditului, de moneda, de garantii si asa mai departe. Pentru ca lucrurile sa se complice, pe piata exista alaturi de banci si o serie de alte institutii financiare, asa-zisele institurii financiare nebancare (desi, psihologic vorbind, pentru fiecare din noi, cel care ofera banii, finantatorul, este "banca", indiferent de forma de organizare.

Ce anume face un credit nebancar sa fie mai bun sau mai putin bun decat un credit bancar?

Fiecare institutie este libera (in masura in care respecta legile acestei tari) sa-si stabileasca conditiile in care isi prezinta oferta de finantare. Astfel ca, acesti factori care diferentiaza creditele nu tin neaparat de cadrul bancar sau nebancar, ci de conditiile stabilite de institutiile care le ofera. In aceste conditii, un finantator poate hotara daca acceta garantii de un anumit tip, fara ca acesta sa fie o regula pentru piata in care activeaza.

Existga, evident, si anumite aspecte daca diferentiaza creditele bancare de creditele nebancare, intr-un mod echivoc. Cel mai important este aspectul legat de limitarile pe care legea le impune asupra activitatii institutiilor nebancare. Cea mai importanta activitate se refera la permisivitate. Un client al unei institutii nebancare nu-si poate deschide cont la aceasta institutie, nu va putea incheia contracte de depozit, etc. Pe langa aceste restrictii asupra institutiilor nebancare, o problema a institutiilor financiare nebancare o constituie imposibilitatea atragerii de fonduri sub forma depozitelor, astfel ca sunt obligati sa-si formeze fondul de credite din alte surse. Acest fapt poate avea un impact negativ asupra ratei dobanzii la care institutia respectiva poate oferi clientilor sai creditele. Si tot din acest motiv, institutiile nebancare ar putea fi obligate sa ofere sume mai mici sub forma de imprumuturi, tocmai pentru a putea satisface un numar cat mai mare de clienti si de a-si atenua riscul cat mai bine.

Cand este vorba despre credite, putem descoperi si o serie de avantaje pe care le ofera institutiile financiare nebancare. O astfel de institutie, prezinta de obicei o mai mare flexibilitate in privinta acordarii finantarilor, fapt datorat in mare parte lipsei unei supravegheri stricte, la fel ca o banca (pana la urma, riscul nu este atat de mult al populatiei sau al agentilor economici, dar mai ales este al investitorilor. Aceasta flexibilitate poate fi inteleasa printr-o deschidere mai mare fata de anumite categorii de solicitanti, care in mod normal sunt refuzati de banci (cum ar fi de exemplu firmele noi aparute, o afacere la inceput de drum, clienti cu probleme - restantieri ai bancilor, etc). Pe langa toate acestea, flecibilitatea poate insemna conditii de finantare mai lejere, garantii mai putine, dosare mai subtiri si asa mai departe.

Un alt avantaj major al institutiilor financiare nebancare il reprezinta rapiditatea in desfasurarea unor operatiuni. Astfel, unele dintre aceste societati au o acoperire mare, astfel ca tot ce inseamna transfer de documente, vizite, se poatedesfasura intr-un timp mai scurt, lucru care poate constitui un avantaj mai ales in ochii solicitantilor.

De asemenea, clientii beneficiaza de posibilitatea de a se raporta la institutia finantatoare nu ca la un sistem rigid si birocratic, ci ca la un partener, iar aici un rol important revine consultantilor financiari. Avand in vedere structura ierarhiha foarte bine buna la punct, a unei institutii financiare nebancare, consultantul de finantare este cel care tine legatura intre clienti si factorii de decizie, creand astfel posibilitatea ca nevoile clientului sa fie cunoscute si intelese cat mai bine, la toate nivelurile, iar acesta sa beneficieze de solutia optima de finantare.

Se poate acorda un credit rapid fara adeverinta de venit?

Acordarea unui credit, de orice tip ar fi acesta, fie credit bancar, fie credit nebancar este conditionat de certificarea posibilitatii solicitantului de a rambursa imprumutul.

Majoritatea institutiilor financiare solicita adeverinta de salariu care sa ateste capacitatea de plata a clientului. Pe langa salariu, sunt considerate eligibile veniturile provenind din chirii, dividente, contracte de management etc. Acestea trebuie sa aiba caracter permanent si sa poata fi dovedite cu documente.

Daca nu ai proprietati sau bunuri pe numele tau si ai primit ordin de executare silita cum trebuie sa procedezi. Mentionez ca nu am nici loc de munca momentan.

In cazul in care nu detineti bunuri in proprietate si nici nu realizati venituri, nu puteti fi executat in acest moment, insa banca va verifica permanent daca obtineti sau nu un venit care sa poata fi supus executarii silite.

Pot obtine un credit de 20000 euro, in conditiile in care am 20 de ani, nu am nici un venit si nu am lucrat niciodata?

Majoritatea institutiilor financiare solicita pentru acordarea unui credit adeverinta de salariu care sa ateste capacitatea de plata a imprumutatului, precum si o anumita vechime la locul de munca, de obicei de minim 3 luni.

Pentru a intra in posesia unui astfel de credit, solicitantul trebuie sa faca dovada ca locuieste la adresa din buletin si dovada unui venit constant. Pentru aceasta sunt acceptate fluturas de salariu, cupon de pensie, adeverinta de venit sau orice alt document prin care se poate dovedi un venit stabil.

Pentru a vedea ce institutii nebancare acorda in acest moment credite si pentru a aplica pentru un astfel de credit, accesati sectiunea "Credite nebancare", iar aici "Credite nebancare rapide".

As dori un credit sau card de credit de la o institutie nebancara.

Creditul rapid ofera posibilitatea contractactarii unor sume mici in maxim 48 de ore sume, fara  giranti sau garantii materiale, direct la domiciliu.

Pentru a intra in posesia unui astfel de credit, solicitantul trebuie sa faca dovada ca locuieste la adresa din buletin si dovada unui venit constant. Pentru aceasta sunt acceptate fluturas de salariu, cupon de pensie, adeverinta de venit sau orice alt document prin care se poate dovedi un venit stabil.

Pentru a alege un credit rapid cat mai avantajos accesati sectiunea “ Credite nebancare rapide. In partea dreapta a fiecarui produs, se gaseste un banner, accesarea caruia va deschide formularul de aplicatie online.

Aici, dupa completarea tuturor campurilor, puteti trimite aplicatia care va ajunge la consultantii institutiei alese. In cel mai scurt timp posibil veti fi contact de un reprezentant al IFN-ului ales pentru a va face un prescorring.

Mentionam faptul ca aceasta aplicatie nu va obliga in nici un fel pe mai departe, fiind insa cea mai eficienta modalitate de a intra in contact cu reprezentantii institutiilor financiare nebancare din zona dumneavoastra.

Pentru un credit la CETELEM online verifica situatia la Biroul de credit si Centrala Riscurilor Bancare?

Si institutiile nefinanciare verifica isoricul de creditare al solicitantului, dar sunt mai permisive in acordarea creditului persoanelor care au inregistrat intarzieri de plata.

As avea nevoie urgent de 50.000 EUR. Ce trebuie sa fac ca sa obtin acesti bani?

Pentru a alege un credit cat mai avantajos, puteti accesa direct de pe acest site, unde puteti compara intreaga oferta de produse si alege produsul care se potriveste cel mai bine nevoii dumneavoastra.
Alegeti sectiunea "credite bancare", completati criteriile de cautare si va vor fi afisate cele mai avantajoase oferte, ordonate crescator in functie de dobanda anuala efectiva.
Accesand sectiunea “Calculatoare”, puteti calcula suma maxima pe care o puteti obtine in functie de veniturile pe care le detineti.
Noi va putem ajuta in obtinerea creditului necesar prin intermediul aplicatiei online catre bancile propuse. In partea dreapta a fiecarui produs, se gaseste butonul Aplica, accesarea caruia va deschide formularul de aplicatie online.
In 24 de ore lucratoare de la trimiterea aplicatiei veti fi contactat de un reprezentant al bancii care va va raspunde la toate intrebarile si va fixa o intalnire la sucursala.  Aceasta aplicatie nu va obliga in nici un fel pe mai departe, fiind insa cea mai eficienta modalitate de a intra in contact cu reprezentantii bancilor partenere din zona dumneavoastra.

As dori sa contractez un credit de la o banca care nu are de- face cu cei de la CRB sau o institutie nebancara care acorda credite fara garantii.

Pentru a alege un credit rapid cat mai avantajos accesati Credite nebancare rapide. In partea dreapta a fiecarui produs, se gaseste un banner explicit, accesarea caruia va deschide formularul de aplicatie online.

Aici, dupa completarea tuturor campurilor, puteti trimite aplicatia care va ajunge la consultantii institutiei alese. In cel mai scurt timp posibil veti fi contact de un reprezentant al IFN-ului ales pentru a va face un prescorring.

Mentionam faptul ca aceasta aplicatie nu va obliga in nici un fel pe mai departe, fiind insa cea mai eficienta modalitate de a intra in contact cu reprezentantii institutiilor financiare nebancare din zona dumneavoastra.

Am restante foarte mari la credite. Sunt in CRB si BC. Cum as putea obtine un credit de 30.000 EUR pentru a-mi achita toate imprumuturile si a ramane cu o singura rata?

In general nu exista conditii speciale de creditare in situatia in care sunteti inregistrat ca rau platnic. Dumneavoastra, in functie de situatia creditului si a restantelor, prezentanti un anumit grad de risc pe care bancile sunt dispuse sa si-l asume sau nu. Bancile
analizeaza fiecare dosar de credit si in functie de capacitate dumneavoastra de a rambursa creditul fara probleme, decid daca va pot acorda acel credit. Pentru intarzieri mari de plata, este mai dificil sa va fie acordat un credit, dumneavoastra prezentand un grad ridicat de risc.

Am un salariu de 770 RON si as dori un credit. Cum trebuie sa procedez?

Pentru a alege un credit cat mai avantajos , puteti accesa sectiunea noastra de credite, unde puteti compara intreaga oferta de produse si alege produsul care se potriveste cel mai bine nevoii dumneavoastra.
Alegeti sectiunea “Credit bancare”, completati criteriile de cautare si va vor fi afisate cele mai avantajoase oferte, ordonate crescator in functie de dobanda anuala efectiva.
Accesand sectiunea “Calculatoare”, puteti calcula suma maxima pe care o puteti obtine in functie de veniturile pe care le detineti.

Vreau sa fac o refinantare

Noi va oferim posibilitatea de a compara si aplica pentru un credit de refinantare cat mai avantajos. Accesati sectiunea “Credite bancare”, completati criteriile de cautare, iar la campul “Destinatia”, alegeti “Refinantare”. In urma filtrarii, va vor fi afisate cele mai avantajoase credite, ordonate crerscator in functie de dobanda anuala efectiva.

In fiecare sectiune apartinand categoriei credite bancare si credite nebancare veti descoperii posibilitatea accesarii online a unui credit.

Aici, dupa completarea tuturor campurilor, puteti trimite aplicatia care va ajunge la consultantii bancii alese.

In 24 de ore lucratoare de la trimiterea aplicatiei veti fi contactata de un reprezentant al institutiei care va va raspunde la toate intrebarile, va face un prescorring si dupa caz, va fixa o intalnire la sucursala.

Am o firma si am deja doua credite. Vreau sa stiu daca ma pot incadra la un alt credit si care sunt conditiile?

Acordarea unui nou credit depinde de gradul de indatorare pe care il permite venitul dumneavoastra. Gradul de indatorare, reprezinta procentul din veniturile lunare pe care institutia financiara considera ca il poate aloca platii unei rate pentru  credit. Calculul acestuia se face in felul urmator: din veniturile nete se scad cheltuielile de subzistenta (aproximativ 250 RON  de persoana), se aplica acest procent iar apoi, dupa caz, se scad celelalte rate aferente unor alte credite/carduri de credit. Rezultatul il reprezinta rata lunara maxima pe care o puteti sustine.

In momentul in care veti solicita un credit, institutia financiara respectiva, fie ea banca fie IFN (institutie financiara nebancara) e va efectua un scoring in urma caruia se va stabili daca puteti obtine acest credit.
provident.ro%20

Postări populare de pe acest blog

DOCUMENTE NECESARE PENTRU A LUA UN IMPRUMUT DE LA PROVIDENT

Simplu si rapid cu dobanda 0

OFERTA CREDITE NEBANCARE DE LA PATRIA CREDIT

creditfix.ro