Credite fara sa fii angajat - dar obligatoriu e necesar un venit

Bonitatea este primordiala in cazul acordarii unui credit, conteaza mai putin daca esti angajat sau nu, cel putin in cazul microcreditelor.


Credite fara sa fii angajat poti obtine de la IFN-uri ce acorda imprumuturi facile, doar cu un extras de cont, unde trebuie sa inregistrezi venituri, indiferent de sursa, taxabile sa fie.

Asadar, conteaza mai putin daca esti angajat sau nu, daca lucrezi in Romania sau nu, mai important este sa dovedesti ca detii un venit.

Cei ce cauta sa obtina bani urgent, dar nu au carte de munca, nu sunt angajati, pot sa obtina suma dorita daca dovedesc ca au venituri taxabile inregistrate intr-un cont bancar.
Unele societati nebancare acorda credite fara sa fii angajat, dar trebuie sa-ti dovedesti bonitatea intr-un fel sau altul.

Cartea de munca nu mai este de mult un impediement in acordarea de credite, nici macar pentru cele bancara. Si bancile si-au diversificat foarte mult plaja de venituri acceptate. Si este si normala aceasta atitutidine avand in vedere ca si sursele de venit ale romanilor s-au diversificat destul de mult, aparand in ultimii ani multe profesii liberale, oamenii castigandu-si banii si din activitati independente. Nu mai vorbim ca deja exista in Romania peste 200.000 de PFA-uri si probabil mult mai multe persoane ce obtin venituri din activitati independente ori drepturi de autor.

Procesul de creditare, si in cazul persoanelor care nu sunt angajate, decurge intr-un fel destul de simplist. Ai nevoie de o copie scanata dupa extrasul de cont, aceasta fiind dovada ca incasezi venituri care sa-ti permita rambursarea in bune conditii a sumei de bani imprumutate. Completezi o cerere de credit online, o trimiti impreuna cu sccanurile dupa extrasul de cont si dupa CI/BI si astepti aprobarea.

Unele IFN-uri nu verifica nici daca esti inscrisi in Biroul de Credit ca rau-platnici. Altele verifica. Depinde de la caz la caz si de la costuri la costuri. Evident, creditele pentru restantieri sunt mai scumpe, pentru ca si riscurile asociate acestor produse financiare sunt mai ridicate.

Daca totul decurge bine si veniturile tale sunt corespunzatoare, poti obtine banii in contul bancar chiar a doua zi. De la aprobare, obtinerea banilor depinde exclusiv de transferul interbancar. Uneori acest transfer poate dura mai mult, depinde de colaborarile intre banci, de mai multi factori.

Deci, este posibil sa iei un credit chiar daca nu esti angajat cu carte de munca, cu conditia sa faci dovada unui venit taxabil. Daca aspiri la un credit de nevoi pe termen lung, veniturile tale trebuie sa fie stabile pentru respectiva perioada, iar acest lucru trebuie sa reiasa din dovezile de venituri pe care le prezinti.

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet