joi, 17 decembrie 2015

Credit bancar pe loc - motto-ul lui 2016

Pentru ca finalul de an ne-a adus credite bancare fara adeverinta de venit, estimam ca anul 2016 va fi anul acordarii de imprumuturi rapide de catre banci


In urma protocolului semnat de unele banci cu ANAF-ul, acordarea de credite de nevoi personale se face de acum intr-un mod mult mai eficient si totodata mult mai rapid. Fara sa ti se mai solicite adeverinta de venit ori de salariu, poti contracta un credit de nevoi personale chiar si pe loc, la unele banci.

Din acest punct de vedere, estimam noi ca anul 2016 va fi anul in care bancile vor musti de oferte de credite rapide acordate fara adeverinta de salariu/adeverinta de venit, doar cu acel acord de consultare a bazei de date ANAF.

Pentru ca la ANAF sunt inregistrate toate veniturile noastre taxabile, bancile pot dispune de informatii legate de aceste venituri, si te pot declara astfel daca esti sau nu eligibil.
Ei bine, dupa parerea mea, aceasta rezolvare este una foare buna, care ar trebui sa genereze siguranta si sa "bucure" intr-un fel piata. Multi oameni erau reticenti in a apela la banci, pentru ca birocratia mare, sumedenia de hartii ce trebuiau adunate, ii demoraliza. In foarte multe institutii de stat, a solicita o adeverinta de venit echivaleaza cu a-ti da foc la casa, pentru ca trebuie sa te rogi de cateva doamne sa lase pentru cateva minute solitar-ul de pe calculator si sa-ti caute prin arhive situatia financiara. Evident, aceste doamne nu sunt bucuroase sa renunte la jocurile lor pe calculator, de aceea, puteai sa astepti si 2-3 saptamana pana se indura vreuna sa-ti completeze adeverinta de venit. In fine, plastic vorbind, scapam de o sumedenie de necazuri, scapand de aceasta nesuferita adeverinta de venit/adeverinta de salariu.

Printre primele banci care au adoptat aceasta metoda de verificare a eligibilitatii s-a numarat ING Bank. La ING gasim creditul personal - "ING Personal", un credit ce se acorda pe loc, altfel spus, mergi la banca si pleci cu banii acasa.

Acest credit de nevoi personale de la ING iti poate aduce sume cuprinse intre 2.000 si 90.000 de lei, pe perioade de la 1 la 5 ani.

Ca sa-l obtii, trebuie sa fi cetatean roman, sa ai minim 18 ani si maxim 65 de ani la barbati ori 63 de ani la femei, sa ai un venit net minim lunar de 750 de lei si un an vechime in campul muncii, precum si 6 luni la ultimul angajator.

Si acum vine marea noutate, daca a veniturile raportate la ANAF, pentru a solicita acest credit de la ING Bank, n-ai decat sa te prezinti la ghiseu cu un act de identitate in original.

Daca nu ai veniturile raportate la ANAF, trebuie sa detii celebrele de acum: adeverinta de salariu in format ING si adeverinta de venituri pe anul anterior.

Accesarea creditului ING Personal poate incepe online, prin completarea unui formular pus la dispozitie de banca, dupa care un reprezentant al bancii te va contacta si iti va confirmarea aplicatia.

Costurile acestui credit sunt avantajoase, tinand cont ca discutam de o dobanda anuala efectiva de 10,04$ pe an. Pentru un imprumut atat de rapid, putem spune ca este un adevarat chilipir.

Faceți căutări pe acest blog