vineri, 12 decembrie 2014

Imprumut facil doar cu buletinul si o dobada de venit

In 2015, imprumutul rapid doar cu buletinul va fi la mare cautare


Imprumut doar cu buletinul si o dovada de venit acorda in prezent unele societati nebancare, fara a preciza in mod explicit acest lucru in mediile unde isi fac reclame. Exista IFN-uri ce acorda si in prezent credite doar cu buletinul, avand in vedere ca solicitarile in privinta adeverintelor de venit nu sunt atat de stricte.

Desi, sunt reguli stricte in piata, in primul rand legate de gradul de indatoare, sunt totusi societati nebancare care eludeaza aceste reguli, intr-un fel sau altul. In fapt, nu este nimic ilegal, sunt doar forme de accesare mai lejera, care nu intra in conflict cu gradul de indatoare. Spre exemplu, imprumuturile pana la salariu ori alte forme de imprumuturi rapide acordate pe termen scurt. Disuctam aici doar despre sumele mici de bani, de oridinul catorva mii de lei, nu discutam de sume mai mari de 5000 de lei.


Cu alte cuvinte, cei ce cauta sa imprumute o suma de bani relativ redusa, o poate face in baza buletinului de identitate si a unei dovezi de venit. Uneori nu se solicita nici acea dovada de venit, daca admiti si un cost mai ridicat al imprumutului. spre exemplu, Credius, acorda credite si fara adeverinta de venit, insa dobanda creste brusc cu 10 puncte procentuale. Daca-ti convine sa platesti mai mult, poti sa accesezi si un imprumut doar cu buletinul. Acelasi principiu il veti gasi si la Ferratum, care are o sumedenie de poduse financiare (denumiri proprii) in portofoliu, inclusiv "credit cu buletinul" ori "imprumut fara acte la domiciliu". La o societate nebancara nou - Telecredit - ni se spune ca "daca esti la prima aplicare pentru un imprumut Telecredit, avem nevoie din partea ta doar de o copie a cartii de identitate in format electronic (scanata sau poza), transmisa prin e-mail sau incarcata pe site in contul tau.", insa, aceeasi societati continua la paragraful urmator cu ideea ca "In functie de situatie, putem solicita si alte documente care sa dovedeasca bonitatea ta (extras de cont bancar, cupon de pensie, etc.)." Deci, vorbim de un imprumut doar cu buletinul sau nu vorbim? Nu vorbim pana nu aflam!

In fine, probabil ca anul 2015 va aduce niste clarificari in privinta acestor forme de imprumut doar cu buletinul. Daca nu, sunteti oricand bineveniti sa va luati cetatenie moldoveana, caci acolo acest credit doar cu buletinul este in floare.


De ce am afirmat ca in 2015 imprumutul cu buletinul va fi la mare cautare? Pentru ca se vor inmulti numarul restantierilor, celor inscrisi in Biroul de Credite ca rau-platnici, iar oamenii doresc din acest punct de vedere sa treaca peste aceste informatii, sa mearga doar cu buletinul in mana pentru a lua un credit. Pe langa asta, nici cu adeverinta de venit nu este chiar simplu, pentru ca sunt multi oameni in Romania ce lucreaza la ngru, iar in conditiile in care in prezent bugetul de stat pe 2015 nu aduce vreun avantaj major inspre patronate, acestea nu vor fi tentate sa-si albeasca veniturile acordate salariatilor.

Faceți căutări pe acest blog