luni, 15 septembrie 2014

Credite rapide "postale"

In curand vom putea sa ne imprumutam de la Posta Romana


Se pare ca Posta Romana are in vedere o colaborare cu cateva banci comerciale, pentru introducerea unor servicii financiare direct la oficiile postale.

Romanii se pot imprumuta astfel direct de la oficiul postal, formalitatile fiind simplificate foarte mult.

Se pare ca in cateva luni, sucursalele Postei Romane vor fi in masura sa acorde credite catre populatie, fiind un fel de intermediari ai unor banci comerciale. Cu alte cuvinte, Posta Romana va introduce in portofoliu serviciile bancare, de acordare a creditelor.

La posta vei putea sa-ti deschizi un cont, iar mai apoi sa soliciti un card de credit sau chiar un card de debit, precum vei putea de asemenea sa te si imprumuturi. Sumele de bani ce vor fi puse la dispozitia clientilor vor fi sume mici, fara riscuri majore asumate de catre Posta Romana.

Se pare ca multe dintre agentiile Postei Romane vor fi modernizate si dotate cu aparatura tehnica necesara, pentru a putea oferi aceste servicii financiare.

Incepand din acest an, Posta Romana ar trebui sa furnizeze si cardurile de sanatate emise de Ministerul Sanatatii.

De asemenea, Posta Romana va functiona si ca broker de asigurari, dupa cum declara un rerezentant al Postei Romane.

Dupa cum afirma reprezentantii acestei institutiile, procesul de negociere cu una din bancile comerciale din Romania este destul de avans, asa ca, probabil in curand Posta Romana va deveni un broker de credite, oferind carduri de credit, cont curent si carduri de distribuire a pensiilor. Se preconizeaza de asemenea ca vor fi acordate si imprumuturi mici de bani.

Noi nu putem decat sa salutam aceasta initiativa a Postei Romane si sa ne bucuram ca romanii vor avea inca o sursa de creditare, sa speram ca una permisiva, la indemana oricui. Daca ne gandim bine, aceasta initiativa este una foarte utila, mai ales in mediul rural, unde sucietatile financiare patrund greu, iar acordarea unui credit este de-a dreptul imposibila.

Faceți căutări pe acest blog