Poti accesa mai multe credite nebancare deodata?

Cate credite rapide nebancare poti accesa intr-o anumita perioada? Exista o limita de imprumut?


Accesarea unor credite nebancare depinde in primul rand de totalul sumei accesate, pentru ca toate aceste sume imprumutate cumulate, nu poate sa depaseasca gradul maxim de indatorare stabilit prin lege. Practic orice societate bancara sau nebancara trebuie sa se asigure atunci cand acorda un credit, ca prin cumulul tuturor creditelor aflate in derulare si inclusiv a unor restante mai vechi, tu nu depasesti acel grad de indatorare stabilit.

Deci, poti sa accesezi oricate credite nebancare in acelasi timp, atata timp cat suma imprumutata cumulata, nu depaseste gradul de indatoare, determinat in functie de veniturile tale nete lunare. In general acest grad de indatorare este in jur de 60% din venitul net lunar.


Cu alte cuvinte, raspunsul il veti gasi daca impartiti suma aferenta ratelor cumulate (deci, ratele tuturor creditelor aflate in derulare)i la totalul veniturilor obtinute intr-o luna (venituri legale, pentru care aveti o dovada) si inmultind numarul obtinut cu 100, pentru a obtine un procent.

De exemplu, daca tu ai un salariu net lunar de 1000 de lei, iar gradul de indatorare il consideram de 60%, tu poti avea o suma cumulativa a ratelor pe care le puteti acea de maxim 600 de lei. Deci, cu alte cuvinte, puteti sa aveti si 10 credite, atata timp cat ratele acestor credite insumate nu depasesc 600 de lei lunar.

Pe langa aceasta regula a gradului maxim de indatorare, mai exista si alte reguli privind limitarea, chiar si in privinta creditelor nebancare. Aceste limitari sunt legate de scoringul din Biroul de Credit, de riscurile asociate serviciului pe care-l ai (acest risc se determina in special prin perioada de angajare), prin numarul membrilor familiei tale, etc.

Exceptie de la aceste reguli prin accesarea creditelor nebancare o intalnim la imprumuturile pe termen foarte scurt, de exemplu la cele "pana la salariu". Acestea fiind contractate pe o perioada scurta de timp, suma fiind foarte mica, riscurile asociate sunt mai mici. Pentru un credit pana la salariu, nici nu se pune problema de grad de indatorare, atata timp cat vorbim de un numar de maxim 30-35 de zile.

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet