sâmbătă, 5 aprilie 2014

Cardul Euroline este una din cele mai vechi initiative bancare in domeniul nebancar

Cardul Euroline este in fapt un credit nebancar oferit de IFN-ul EFG Retail Services IFN


Prin intermediul EFG Retail Services IFN, Bancpost ofera clientilor cu posibilitati financiare reduse, cu capaicitatea de a se califica pentru un credit bancar, de asemenea, scazuta, acest card nebancar Euroline.

Cardul Euroline este printre primele oferte initiate de o banca comerciala prin intermediul unei auxiliare nebancare, modelul fiind ulterior imprumutat de majoritatea bancilor comerciale.

Evident, clientii sunt "ademeniti" sa cumpere diverse obiecte, in special electrocasnice, putandu-le achita mai apoi in rate. La inceput sistemul a fost acela de imprumut in rate doar cu buletinul, insa, ulterior datorita noilor conditii de creditare impuse de BNR, s-a trecut la un imprumut nebancar obisnuit prin intermediul cardului Euroline.

Sunt foarte multe povesti pe internet, precum de altfel veti gasi si multe pareri, comentarii, opinii ale celor ce-au accesat un card Euroline. Sunt multe intamplari negative ale celor ce au avut o divergenta cu institutie nebancara ce emit cardul Euroline.

Oamenii povestesc in special cum au ajuns sa aiba restante foarte mari la un astfel de imprumut nebancar prin intermediul cardului Euroline, in urma achizitionarii unui obiect electrocasnic dintr-un magazin partener. Ei bine, pleacau acasa cu obiectul dorit, dupa care se trezeau si cu un card de pe care putea sa mai dispuna de o suma de bani adiacenta imprumutului folosit in magazin pentru achizitie. Evident, oamenii nu se abtineau si cheltuiau sumele respective de bani de pe card, dupa care, aveau necazuri in a rambursa respectivul credit.

Evident, astfel de povesti sunt uneori amuzante, mai ales cand cineva se exprima de felul: am fost tentat sa cheltuiesc mai mult decat puteam sa dau inapoi". Astfel de fraze le puteam descoperi la americani inainte de criza, prin show-urile de televiziune imitate de noi la vreo 20 de ani distanta.

Haideti sa lasam la o parte aceste pareri despre cardul Euroline si sa vedem impreuna ce se mai intampla astazi cu el.

Ei bine, de retinut este ca este emis tot sub sigla ERB Retail Services.

Cardul EuroLine este un card ideal pentru cumparaturile zilnice, dar si pentru cele planificate ori neplanificate, insa, de o importanta mai ridicate, cum sunt cele pentru achizitia unui obiect casnic de o valoare mai mare.

Apeland la cardul EuroLine, poti beneficia de urmatoarele:

- cumparaturi in rate: poti opta de la 7 la 24 de rate, la un cost foarte mic de doar 1% pe luna.
- cumparaturi in rate fara dobanda, daca este vorba de la 3 la 6 rate;
- nu platesti niciun comision la plata cu cardul
- ai pana la 49 zile perioada de gratie

Pentru a beneficia de un credit prin intermediul Cardului EuroLine, aveti nevoie de urmatoarele documente:

- adeverinta de venit
- alte documente, in functi de fiecare caz in parte

Cum poti aplica pentru un astfel de imprumut beneficiind de cardul EuroLine?

- fie online, lasand datele tale si asteptand sa fi sunat de reprezentantii IFN-ului,
- fie deplasandu-te la o locatie a comerciantilor ce se afla in parteneriat cu ERB Retail Services.

Lista partenerilor este una foarte lunga, asa cum apare ea pe site-ul ERB Retail Services, destinat cardului EuroLine, iar aceasta lista cuprinde de la societati veterinare, la magazine de haine, magazine de electrocasnice, mobila, auto, agentii de turism, bijuterii, telefoane, bricolaj, etc.

Trebuie sa stiti ca apeland la un card EuroLine veti avea de platit o serie de comisioane: de emitere card intial (30 lei), de emitere card suplimentar (20 lei), de administrare cont (4,5 lei), de regenerare cod PIN (2 lei).

De asemenea, apeland la acest imprumut urgent pe cardul EuroLIne, veti plati o dobanda anuala pentru retrageri de numerar si cumparaturi de 33,5%, un coeficient de conversie valutara de 2%, aplicabil tranzactiilor internationale, comision de tranzactie ATM Bancpost de 2,6%, dobanda penalizatoare daca e cazul, de 25%, penalitate depasire limita de card de 5%.

Este adevarat ca am studiat cu atentie aceasta oferta de imprumut nebancar rapid pe care-l poti accesa prin intermediul unui card EuroLine si ne-am cam incurcat in comisioane, penalizari, coeficienti. Este destul de greu sa-ti dai seama ce vei plati, cat si cum. Poate este mai simplu sa cereti direct informatiile la sursa, accesand platforma online ERB Retail Services, ori direct site-ul special destinat pentru card, anume www.carduleuroline.ro.

De retinut este ca puteti accesa un astfel de card de luni pana vineri, intre orele 8,30 si 20, iar sambata intre orele 9 si 16. De asemenea, puteti sa accesati cardul EuroLine direct din magazinele partenere.

Puteti vizualiza aici magazinele partenere unde aveti posibilitatea sa accesati cardul EuroLine.

Faceți căutări pe acest blog