sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Importanta obtinerii unor imprumuturi rapide sigure in situatii de urgenta

Cand este util si profitabil sa apelam la imprumuturile rapide? Ce greseli trebuie sa evitam atunci cand dorim sa accesam imprumuturi rapide nebancare?


Imprumuturile rapide sunt profitabile pe termen scurt. Daca a aparut o situatie de urgenta ce necesita exista unei sume de bani pe care n-o putem gasi la cei apropiat, putem sa apelam cu incredere la un credit de tip rapid de la IFN. Acestea sunt cele mai lejere forme de imprumut, fara multe acte, fara multe intrebari, cu cea mai mare rapiditate in obtinerea banilor.

Te incadrezi pentru astfel de imprumuturi rapide cu salariul tau?

De principiu, marea majoritate a IFN-urile ce furnizeaza astfel de produse financiare, solicita ca salariu, minimul pe economie. Sunt si unele IFN-uri, cum e cazul Provident, ce merg pe valoarea de 540 de lei minim per familie si 270 lei per cap de membru de familie. Cu salarii mici puteti obtine de asemenea si un card bancar, de exemplu Cardul Avantaj implica un venit de minim 601 lei, o suma destul de accesibila unei plaje largi de populatie.

Poti obtine imprumuturi rapide daca te gasesti in baza de date a Biroului de Credit?

Majoritatea IFN-urilor verifica Baza de Date, insa nefiind obligate sa tina cont de acele informatii, au criterii proprii de evaluare, astfel ca, poti obtine credite chiar daca esti inscris in acea lista neagra a bancilor. Sunt si IFN-uri ce nu tin cont de acele informatii din Biroul de Credit, insa, dobanzile practicate de aceste societati in cazul imprumuturilor rapide nebancare sunt destul de mari, neprofitabile nici pe termen scurt, nici pe termen lung.

Care sunt greselile frecvente ale celor ce apeleaza la imprumuturi rapide nebancare si cum poti fi acestea evitate?

- sa nu accesezi un credit, indiferent de natura lui, daca nu consideri ca vei avea o stabilitate financiara pe perioada derularii contractului de imprumut; daca considerati ca pentru a scapa de griji trebuie sa apelati la imprumuturi rapide nebancare si "o sa vedeti dupa aceea", aceasta este o greseala care nu numai ca o sa va destabilizeze financiar mai mult decat erati in momentul in care ati solicitat imprumutul, ba mai mult, o sa ramaneti indatorat pe termen lung si o sa ajungeti sa va rostogoliti niste datorii care poate nici nu va erau asa de trebuinta in momentul in care le-ati planificat.

- nu este bine sa apelam la imprumuturi rapide nebancare doar pentru satisfacerea unor mofturi personale; marile greseli deriva din dorinta oamenilor de a face pe snobii cand nu este cazul; cumpararea unui telefon ultimul racnet, ori a unei table sau mai stiu eu ce - acestea sunt niste situatii ce nu se pot numi de urgenta, deci, nu va indatorati pentru nimicuri.

- nu trebuie sa amani achizitionarea unor obiecte, in special a celor casnice, care ti-ar putea diminua cheltuielile in timp; de exemplu, daca ti s-a stricat masina de spalat si tu iti speli rufele la o spalatorie doar pentru a nu-ti achizitiona o masina de spalat noua din cauza lipsei banilor, aceasta este o greseala. Amortizarea cheltuielilor trebuie sa primeze in astfel de situatii, chiar daca nu esti un adept al imprumuturilor rapide nebancare.

Oricum, orice decizie ai lua, este util sa te informezi inainte. Iata publicatii financiare din Romania gasite de noi pe Wikipedia unde am gasit si alte informatii utile despre Institutiile Financiare Nebancare si despre aceste imprumuturi rapide nebancare.

Faceți căutări pe acest blog