CONDITII DE ELIGIBILITATE PENTRU IMPRUMUTUL RAPID

Costul unui imprumut rapid, doar cu buletinul balanseaza existenta adeverintei de venit


Cand vorbim de acordarea unui credit acelui client ce dispune de un venit fix, cu caracter continuu, ce reprezinta o singuranta a rambursarii creditului, vorbim de imprumuturi acceptabile ca pret, deci cu dobanzi rezonabile in piata, atat bancare cat si nebancare. Trebuie sa stiti ca vorbind despre creditele de consum, diferentele de dobanda de la banca la IFN sunt aproape insesizabile, existand si societati nebancare ce prezinta oferte mult mai atractive financiar decat cele ale bancilor comerciale.

Cand vine vorba de conditii de eligibilitate, balanta inclina net in favoarea Institutiilor Financiare nebancare, indiferent de costurile totale ale creditului. Daca bancile solicita o vechime in munca de minim 3 luni de zile, contractul de munca sa fie pe perioada nedeterminata, adeverinta de venit sa fie la zi, iar fluturasul de salariu sustinut de copii dupa cartea de munca, toate aceastea fiind necesare pentru determinarea capacitatii de rambursare a creditului, Institutiile Financiare Nebancare ofera clientilor si credite fara garantii, fara gaj, insa, riscurile de nerambursare sunt acoperite de dobanzi. 

Pretul platit de clienti pentru un imprumut rapid doar cu buletinul este comparabil cu acela al cautarii unui loc de munca care sa-ti acopere un credit de consum contractat in conditii normale, la dobanzi formate din 2 cifre, nu din 4, cum e cazul creditelor pana la salariu, de exemplu.

Evident, cu buletin sau nu, creditele rapide sunt scumpe, iar saracia si nevoia imediata ii impinge pe romani sa aleaga astfel de imprumuturi. Pentru ca bancile sunt inchise restantierilor ori celor cu venituri mici, sau celor ce nu dispun de o adeverinta de venit doar pentru simplu fapt ca lucreaza ca zilier, fara carte de munca, deci, nu detine un venit lunar constant, determina o orientare masiva a clientilor catre imprumuturile rapide de la IFN. Nu frumusetea creditelor rapide ii atrage pe romani, nici macar gradul scazut de birocratie! Nu! Ceea ce ii atrage la aceste imprumuturi rapide de la IFN este accesibilitatea sporita, determinata de conditiile permisive de acordare, ce nu solicita suprajustificari ale veniturilor, ori restantele la creditele anterioare, nici faptul ca apar ca rau platnici si sunt inscrisi in Biroul de Credit. Studiile europene ce-i plasa pe romani ca preferand imprumuturile nebancare nu ne spun si motivele pentru care acestia se indreapta catre IFN-uri. Motivul principal il reprezinta saracia!

Saracia ii impinge pe tot mai multi romani sa caute imprumuturi din ce in ce mai mari si mai riscante. Si, pentru ca drumul catre banca le este inchis, pentru ca nu indeplinesc conditiile pentru creditare, ei ajung la mana IFN-uri, care ii atrag cu imprumuturi in doua ore, doar cu buletinul.

Am nevoie de un imprumut de 2000 RON doar cu buletinul, insa, n-am carte de munca.

Sunt IFN-uri ce acorda imprumuturi rapide si nu solicita carte de munca, insa, vor sa vada o dovada a unor venituri constante, care sa confirme faptul ca iti vei plati ratele la timp si-ti vei rambursa in totalitate imprumutul contractat.

Pentru un credit, fie el si rapid de la IFN se solicita o dovada de venit, o adeverinta de venit, indiferent de garantia existanta sau nu. Buletinul de identitate reprezinta conditia suprema fara de care nu poti solicita un imprumut, indiferent de natura acestuia.

In cazul in care cientul ce solicita creditul nu prezinta o adeverinta de venit, nu exista posibilitatea stabilirii gradului de indatorare de catre institutia financiara, fapt ce incalca legea, deci, este exclusa posibilitatea obtinerii imprumutului. Singura varianta in acest caz de a face rost de bani este sa apelezi la Casele de Amanet.

In cazul in care doriti sa contractati un imprumut doar cu buletinul, fara sa aveti nevoie de un buletin ori adeverinta de venit, n-aveti decat sa contractati imprumutul pe numele unui alt membru din familie care indeplineste conditiile solicitate.

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet