miercuri, 18 septembrie 2013

IMPRUMUTURI NEBANCARE DE OCAZIE

Imprumuturi de la societatile nebancare - credite nebancare ocazionate de refuzul bancilor


Am intrat zilele trecute intr-o banca. Recunosc ca am auzit si citit tot felul de povesti despre modul cum isi trateaza bancile, mai nou, clientii doritori de credite, insa, stiti cum e, pana nu vezi si nu ti se intampla, nu bagi nici la cap si nici nu crezi.

Primul eveniment ce mi-a incretit o spranceana a fost cand o batranica firava a incercat sa deschida usa bancii, inchisa de angajati pe motive de..., intr-un tarziu batranica a reusit sa "patrunda" in banca, a luat loc cu noi cei din banca la una din cozi si astepta, linistita as zice; noroc ca una din angajate, proaspat trezita din somn a inceput sa urle la batranica, tragand-o de limba intr-un mod demn de doamnele cu fuste lungi de prin targurile de duminica, de ce a impins in usa bancii. Batranica si-a cerut scuze, raspunzandu-i calma ca nu si-a dat seama ca usa era incuiata, ca poate daca era un anunt ar fi inteles. Angajata a luat foc, noroc ca un domn de la una din cozi a intervenit si a calmat intr-un fel situatia.

Cu o saptamana in urma, am intrat intr-o alta banca, pentru a ridica o suma de bani, venita printr-un transfer. Acolo doua angajate se ajutau reciproc, intrebandu-ma ce inseamna Ltd.

Stiu ca potential, cele doua evenimente puteau fi doar niste evenimente nefericite, si totusi, am auzit si alte intamplari, si alte cazuri celebre, mult mai dihai decat ce mi-a dat sa vad zilele din urma.

Ei bine, s-ar putea sa fie totusi un lucru general: bancile nu mai vor sa colaboreze in niciun fel, nu mai vor sa acorde imprumuturi, isi concediaza angajatii, iar pe cei ramasi ii maltrateaza intr-un mod ce ar putea sa dea de gandit unui inspector intr-ale muncii, daca s-ar sesiza. Angajatii sunt incompetenti, in mare parte, iar cei ce mai stiu cate ceva, isi dau in cap reciproc pentru a-si lua clientii unul altuia, pentru ca bancile incurajeaza din ce in ce mai tare concurenta intre angajati.

In aceste conditii, cand incepe sa-ti fie teama sa intri intr-o banca, dar sa mai si apelezi la un imprumut, solutiile romanilor este clar ca isi gasesc rezolvarea inspre societatile nebancare. Chiar daca pare deja vu, o sa va lamuriti ca ce spun nu este o forma ieftina de reclama; trebuie doar sa interactionati cu una din bancile comerciale de top din Romania si o sa-mi dati dreptate.

Cum poti obtine imprumuturi de la societatile nebancare, cum poti face rost urgent de niste bani?

Pana anii trecuti, cea mai buna de a face rost urgent de ceva bani era sa apelam la creditele bancare. Pe fondul crizei accesul romanilor la astfel de credite s-a redus. Cu toate acestea, modalitatile de a face rost de bani nu s-au epuizat. In prezent avem la dispozitie imprumuturi rapide nebancare.

Spre deosebire de celelalte modalitati de finantare, imprumuturile rapide pot fi obtinute in circa 48 de ore, direct la domiciliu, fara sa fie nevoie de giranti. Sumele care pot fi obtinute pornesc de la 3.000 de lei, insa nu depasesc 9.000 de lei. Dezavantajul este costul ridicat al acestui tip de credit acordat de institutiile nebancare, dobanda anuala efectiva (DAE) putand ajunge chiar la 39%.

"Bani rapizi", doar cu fluturasul

Pentru a intra in posesia unui imprumut rapid, solicitantul trebuie sa faca dovada ca locuieste la adresa din buletin si sa aiba un venit constant. In acest sens, sunt acceptate fluturasul de salariu, cuponul de pensie, adeverinta de venit sau orice alt document prin care se poate dovedi un venit stabil.

Pentru obtinerea unui card de credit, majoritatea bancilor solicita acte precum cartea de identitate, cererea de imprumut (formular tipizat pus la dispozitie de companie si completat de solicitant), adeverinta de venit, dar si o serie de documente puse la dispozitie de catre institutia financiara care acorda banii.

Iata ca putem sa traim si fara banci, sau cel putin, fara unele din ele. Oricum, retineti, chiar daca prima impresie este aceea ca imprumuturile nebancare sunt mult mai scumpe decat cele bancare, o sa gasiti si oferte ale societatilor nebancare ce concureaza foarte bine cu cele ale bancile, cum e de exemplu, FRFS, societate nebancare ce practica dobanzi de 15%, dobanda ce nu numai ce concureaza cu cea a creditelor de consum de la banci, dar chiar este mai buna, decat a unora dintre banci.

Faceți căutări pe acest blog