CREDITE NEBANCARE RAPIDE PENTRU SEMIELIGIBILITATE

Credite nebancare rapide sau credite negarantate? Creditele rapide - ce sunt, cat costa, cine le acorda? De cati bani poti face rost? 


Citeam deunazi un articol online despre un tanar ce si-a achizitionat un gadget, pe care a dat evident o caruta de bani, bani imprumutati de la societate nebancare. Respectivul cetatean se mandrea cu faptul ca a dat teapa IFN-ului, pentru ca, spunea el, n-ar mai fi avut de gand sa ramburseze imprumutul. In josul articolului multe pareri pro si contra, fie la tanar, fie la IFN. Multi il consderau un tip destept, desi se vedea clar ca e vorba d eun agramat fara pretentie. Oricum, treaba este simpla, omul accesase un credit nebancar rapid, isi pusese la bataie un fluturas de salariu si o copie dupa buletin, ne-a impartasit si ca nu detine bunuri pe numele lui si ca toata treaba merge struna. Chiar asa sa fie?

Poata ca asa e! Poate ca o sa fie stresat si urmarit cativa ani buni din viata. Cine stie?!

Ce-am vrut sa va aduc in prim plan a fost nu importanta neispravitului ci o idee a ceea ce inseamna creditele nebancare rapide. Sunt negarantate; ne-am lamurit. Sunt acordate usor; ne-am lamurit si de asta.  Exista vreo forma de constrangere din partea IFN-urilor in privinta rau platnicilor acestor credite nebancare rapide (cele mai facile tipuri de imprumuturi)? Exista! Exista asa numitii recuperatori, specializati chiar in creditele nebancare. Mai mult de atat, aceste firme de recuperare au inceput sa se inmulteasca simtitor, mai rau ca auxiliarele Oltchim, in vremea buna.

Si totusi, haideti sa vedem ce este cu aceste credite rapide, cine le ofera, cat costa, cati bani poti lua imprumut apeland la ele.

De principiu, creditele rapide sunt imprumuturile acordate de institutiile financiar-nebancare (INF) intr-un termen foarte scurt, pe baza unor conditii de creditare usoare, de cele mai multe ori in rate fixe, dar al caror cost este extrem de ridicat comparativ cu cel perceput de bancile comerciale pentru credite de nevoi personale.

Procedurile pentru obtinerea unui credit rapid sunt flexibile, ele putand fi comparate cu simple proceduri efectuate in cazul vanzarii unui produs, insa costurile sunt mult mai ridicate.

Daca nu exista o necesitate si o urgenta care sa justifice solicitarea unei finantari (fie aceasta bancara sau nebancara), evitati sa accesati un credit rapid. Uneori merita sa cumparam credite si alteori nu.   

Cine poate solicita un credit rapid? Documentele necesare pentru obtinerea unui credit rapid sunt in general in numar de doua: fluturasl de salariu si copie dupa buletin.

Pentru a putea contracta un credit rapid, solicitantul trebuie sa aiba minim 18 ani si trebuie sa faca dovada ca locuieste la adresa din buletin, precum si dovada unui venit constant. Creditele rapide sunt preferate in special de persoanele cu venituri sub medie.

Creditele rapide sunt preferate in special de persoanele cu venituri sub medie, care nu pot obtine un imprumut la una din bancile comerciale din motive diverse, precum venituri insuficiente, prezenta in Biroul de Credit, etc.

Persoanele care apeleaza la creditele rapide la domiciliu imprumuta de obicei sume mici, pe perioade scurte de timp, pentru satisfacerea unor nevoi neprevazute sau urgente.

Documente necesare pentru obtinerea unui credit rapid, in functie de tipul solicitantului

Pentru a putea accesa un credit rapid (credit la domiciliu / credit online / credit prin telefon), solicitantul trebuie sa faca dovada ca locuieste la adresa din buletin, precum si dovada unui venit constant (fluturas de salariu, cupon de pensie, adeverinta de venit etc).

Actele solicitate de unele institutii financiare nebancare (IFN-uri) pentru acordarea unui credit rapid sunt adeverinta de salariu, copia dupa cartea de identitate si o factura de la un furnizor de servicii.

Printre IFN-urile care acorda astfel de credite rapide se numara: Viva Credit, Simplu Credit, Easy Credit, FRFS, Provident Financial Romania, Cetelem, TBI Credit, Credex, Verida Credit etc.

Avantajele contractarii unui credit rapid sunt:

- perioada de analiza si acordare rapida a imprumutului;
- rate fixe;
- documentatie redusa;
- accesibilitate sporita;

- Nu se iau in calcul restantele/intarzierile de plata la alte credite;
- Nu se fac verificari la Biroul de Credit.

Cu toate acestea trebuie avut in vedere faptul ca, chiar daca constituie o solutie simpla si accesibila de finantare, costul total al unui credit rapid este mai ridicat decat cel al unui credit de consum.

De obicei, bancile acorda imprumuturi mai greu decat institutiile nebancare. IFN-urile va pot oferi credite rapide fara multe acte si formalitati. Oricum, nu strica sa meditati inainte de a apela la un credti rapid. De ce? Sub umbrela frumos colorata a rapiditatii cu care luati banii, a ratelor si a dobanzilor fixe se ascunde o dabanda uriasa

In principiu, totul pare minunat. Daca ai ramas in pana de bani, daca vrei sa-ti cumperi ceva si nu mai ai rabdare, daca ti-e greu sa pui bani de-o parte si singura sansa de a face o investitie mai serioasa, creditele rapide par solutia ideala.

Trabuie sa stiti insa ca in spatele creditelor cu rate fixe lor se ascund dobanzi uriase pe care va trebui sa le rambursati pana la ultimul ban.

Ce sunt creditele rapide? Cine le acorda?

Creditele rapide sunt imprumuturi de bani acordate de institutii financiare nebancare (IFN). Acestea se pot obtine fie sub forma de bani gheata fie sub forma cardurilor de cumparaturi cu ajutorul carora puteti cumpara din retelele de magazine partenere in rate.

Dintre cele mai cunoscute IFN-uri sunt Provident si Cetetelem iar la capitolul carduri de departe se situeaza Card Avantaj de la Credit Europe Bank. De mentionat in privinta cardurilor ca tot mai multe banci isi deschid portile carte acest tip de card nebancar, nume mari ca BRD, BCR, Raiffeisen avand deja ceva vechime.

Cati bani poti obtine printr-un credit rapid?

Sumele pe care le puteti obtine se incadreaza intre 200 si 3000 de lei, bani in mana. Acordarea creditului se face rapid, uneori institutii acordand banii pe loc, altele maxim 48 ore.

Pentru aceste tipuri de credite nu aveti nevoie de giranti si nici de garantii materiale, nu se percep taxe sau comisioane ascunse. Veti avea de platit doar rata creditului care este fixa pe toata perioada imprumutului.

Tot ceea ce trebuie sa retineti sunt doua aspect: creditele rapide sunt foarte simplu de accesat, deci, nu trebuie sa va temeti ca nu veti primi imprumutul, indiferent de trecutul dumneavoastra legat de imprumuturi, iar al doilea lucru si cel mai important este legat de dobanzile creditelor rapide care poate sa merite sau nu sa apelati la asemenea produse financiare. De obicei nu merita, insa, o stare de urgenta poate sa va ofere clementa in aceasta directie. 

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet