Cum alegem intre un credit bancar si unul nebancar?

Ai nevoie de bani rapid? Banca sau IFN? Cine iti da cel mai avantajos credit?


Cand situatia o impune si trebuie sa apelezi la un imprumut, si ai de ales intre creditele bancare si cele nebancare, evident iti pui intrebarea care este cea mai buna solutie, cine ofera cele mai avantajoase credite.

Competitia pe segmentul imprumuturilor cu valori mici este in favoarea Institutiilor Financiare Nebancare (IFN-uri), acestea din urma nefiind la fel derestrictive ca si bancile, cand vine vorba de acordarea imprumuturilor.

In disputa pentru creditarea populatiei, ambele au avantaje si dezavantaje. Ca sa poti sa alegi, evident ca este nevoie sa compari inainte. Sa incercam sa analizam unde gasim cel mai avantajos imprumut de 2000 de lei, sa vedem ce imprumut are ratele cele mai scazute, pe un an de zile.

La Provident, companie specializata in imprumuturi de scurta durata au si printre cele mai scumpe credite din piata, modelul englezesc de credite la domiciliu fiind adoptat de romani cu bratele deschise.

Provident cere plata ratelor saptaman, spre deosebire de alte societati nebancare, ce acorda aceleasi tipuri de imprumuturi.

In cazul unui credit de 2000 de lei, pe site-ul Provident, calculatorul ne-a dat perioada de creditare de 56 de saptamani. Rata saptamana a creditului va fi de 49.13 lei ( 196.52 lei/luna). Avantajul creditului rapid de la Provident este ca nu trebuie sa va deplasati pentru a plati ratele, reprezentanti ai acestui IFN vin la dumneavoastra acasa si incaseaza ratele. In acest caz, vorbim de suma de 2000 de lei, DAE este de 85.30%, costul total al imprumutului ridicandu-se la 2751.27 lei. Chiar daca vreti sa platiti creditul inainte, suma rambursata va fi tot cea pe care ati urma sa o dati la finalul contractului.
Marele avantaj al acestui credit de la Provident este ca il puteti lua in 2-3 zile, deci, puteti face rost de bani rapid.

La Cetelem, pentru cei 2.000 de lei imprumutati, vi se cere o rata lunara da 202.8 de lei, timp de un an. Pe site-ul firmei nu se mentioneaza cat este DAE. Venitul minim necesar pentru a lua un imprumut de 2000 de lei de la Cetelem trebuie sa fie de 580 de lei.

Bancileau DAE mai mic, asteptare mai lunga pentru a lua un credit.

Daca ne uitam la banci, diferenta este clara. Aici procesarea documenteleor dureaza ceva mai mult decat la IFN-uri, chiar daca, in ultima vreme, exista unele banci care se lauda ca aproba creditul in 24 de ore.

In cazul OTP Bank, un credit de 2.000 de lei ar veni cu o rata lunara de 181 de lei. Aici DAE este de 11,4%, dupa cum arata calculatorul bancii, iar, pana la finalul perioadei de creditare, veti fi rambursat 2.172 de lei.

Daca ne uitam pe site-ul CEC Bank, prima rata pentru un credit de aceeasi valoare ar fi de 161 de lei. Dupa un an de contract veti fi avut de dat 2.086 de lei. Cu toate acestea, sumele s-ar putea sa fie ceva mai mari in cazul CEC Bank, pentru ca nu stim la ce valoare ajunge DAE. Imprumutul de 2000 de lei este corelat cu un venit de 2000 de lei pe luna.

Toate ratele de mai sus le-am calculat pentru un venit lunar de 2.000 de lei.

Dupa cum puteti observa concluzia este aceeasi, bancile ofera credite mai ieftine, insa timpul de acordare si conditiile de eligibilitate sunt greu de indeplinit, pe cand IFN-urile percep dobanzi mult mai mari, insa, aprobarea credelor se face rapid, existand o adevarata concurenta in timpul de acordare intre aceste societati nebancare.


Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet