CREDITE NEBANCARE IPOTECARE

Cum afli daca esti eligibil pentru a obtine un credit nebancar ipotecar?


Daca ti-ai propus sa-ti achizitionezi un apartament, o locuinta si ai de gand sa apelezi la un credit ipotecar, trebuie sa stii ca nu este simplu, si cerintele impuse de banci pot sa-ti dea planurile peste cap. 

Ca si la alte tipuri de credite, fie ele credite de nevoi personale sau credite rapide, si pentru creditele ipotecare bancile au inceput sa aiba o politica mult mai reticenta, fata de anii 2006-2008.

Practic, in afara de programul prima casa, bancile acorda rar imprumuturi pentru achizitia unei locuinte. De ce? Pentru ca este mai ieftins si mult mai sigur sa imprumute statul roman.

Asadar, daca porniti in cautarea locuintei visate, trebuie sa va ganditi inainte care sunt sursele de venit de care dispuneti. Aveti sau nu bani suficienti pentru a plati un avans, sunteti sau nu eligibil pentru a primi imprumutul, aveti suficienti giranti pentru creditul pe care vreti sa il contractati, va permiteti sau nu ulterior sa achitati ratele?

Creditele nebancare ipotecare sunt destinate achizitiei de apartamente, case sau vile.
Creditul ipotecar este destinat pentru achizitia de apartamente, case, vile, cabane de agrement sau case de vacanta. Dobanda este variabila, stabilita in functie de bonitatea clientului si are la baza o componenta fixa pe toata durata creditarii si una variabila (EURIBOR, ROBOR, LIBOR 6M).

Perioada de rambursare a creditelor:
a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: - intre 10 si 25 ani,
b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective: - intre 10 si 15 ani.
Valoarea creditului
a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: - min. 5000 euro – max. 110.000 euro sau echivalent lei;
b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective: - min. 5000 euro – max. 100.000 euro sau echivalent lei.

Contributia imprumutatului
a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: - minim 15% pentru creditele contractate in lei, minim 25% pentru creditele contractate in euro, si minim 40% pentru creditele contractate in USD, din valoarea tranzactiei, daca venitul clientului luat in calcul e obtinut in lei.
b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective: - minim 20% , deoarece persoanele fizice din aceasta categorie realizeaza venituri in moneda euro, moneda la care se vor si credita.
In cazul achizitiilor de teren intravilan destinat constructiei de locuinte contributia proprie e de minim 30%.

Garantii: ipoteca rang I asupra imobilului achizitionat si/sau asupra altor imobile situate intravilan, pe teritoriul Romaniei. Garantia trebuie sa asigure un grad de acoperire a creditului dupa cum urmeaza:
a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: -un grad de acoperire de min. 120% aferent creditelor in lei, de min. 135% pentru cele in euro, respectiv de min.170% la cele acordate in USD ;
b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective:- un grad de acoperire de min. 135%;
Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana ce achizitioneaza terenuri intravilane:- un grad de acoperire de min. 140%.

Avantaje:
Clientul poate prezenta un cumul de maxim 3 codebitori (respectiv garanti sau garanti ipotecari) rude sau afini de rang I sau II, pentru a se califica la creditul solicitat;
Seriozitate, flexibilitate si rapiditate in analiza si aprobare.
Asigurarea unui suport de specialitate din partea consilierilor in alegerea celei mai bune solutii in raport cu interesele clientului.

Acestea sunt cerintele creditului ipotecar de la IMOCREDIT IFN SA, o Institutie Financiara Nebancara ce activeaza in judetul Cluj.

IMOCREDIT IFN SA
Cluj-Napoca, str. Horea nr.3, cam 113, jud.Cluj, Cluj-Napoca, judetul Cluj

O alta societate nebancara specializata in credite ipotecare este Verida Credit.

Verida Credit este o companie specializata pe credite cu ipoteca si activeaza ca institutie financiara nebancara.

Avand ca unic obiect de activitate acordarea de credite cu ipoteca,isi concentreaza eforturile pentru a oferi:

- Servicii de calitate care sa transforme colaborarea intr-o experienta placuta pentru tine;
- Produse de credit care sa raspunda unor nevoi cat mai diversificate;
- Consiliere in alegerea celui mai potrivit credit;

Exemplu de calcul al creditului cu ipoteca de la Verida Credit:

Prin creditul cu ipoteca 30 ani Aceeasi Rata va asiguram, conform contractului de credit, ca nu vom schimba niciodata plata lunara.

Spre exemplificare, in cazul unui credit de achizitie cu dobanda fixa, 30 ani Aceeasi Rata, in valoare de 60.000 USD pe o perioada de 30 de ani, cu o dobanda fixa de 10,4%,  iti reducem dobanda cu 1,4% in primii doi ani daca achiti ratele la timp si vei beneficia de o dobanda fixa de 9% pentru perioada de creditare ramasa.

Se va aplica un singur comision, pentru analiza dosar, platibil o singura data in momentul acordarii creditului, in valoare maxima de 2.500 Dolari. Astfel, vei avea o Dobanda Anuala Efectiva de   10,14% si o rata lunara fixa de 483,96 $.

Verida Credit Sediul Central
Strada Nicolae Cretulescu, nr. 8, Sector 1, Bucuresti
Orar: Luni-Vineri 9:00 - 18:00
Telefon: 021 308 33 11

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet