PRUDENTA BANCILOR A INMULTIT IMPRUMUTURILE NEBANCARE

De ce aleg romanii imprumuturile nebancare?


Prudenta bancilor i-a impins pe romani catre IFN-uri. Avand in vedere inmultirea restantelor pe care romanii o au la imprumuturile contractate la banci si a faptului ca conditiile de creditare acordate de acestea s-au inasprit, romanii s-au indreptat tot mai mult spre varianta imprumuturilor nebancare, puse la dispozitie de catre IFN-uri.

Piata creditelor de consum, chiar daca a suferit o contractare substantiala datorita crizei, a continuat sa evolueze. Romanii inca mai au nevoie de electronice si electrocasnice, fapt ce-i indreapta tot mai mult spre contractarea de imprumuturi nebancare de la IFN.

Multi romani au trecut peste reticentele cu privire la costurile ridicate generate de imprumuturile nebancare si lipsa de transparenta a acestor credite si s-au indreaptat spre Institutiile Financiare Nebancare, unde au primit mai putine intrebari legate de restantele altor im prumuturi de la alte institutii, unde li s-au solicitat mai putine documente, iar imprumuturile au fost acordate intr-un timp mai scurt.

Daca in 2010, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a aplicat numeroase amenzi si avertismente insitutii financiare nebancare care acorda credite de consum si credite ipotecare, constatand "deficiente legate de informarea corecta a consumatorilor si modul de redactare a contractelor, aspecte menite sa defavorizeze beneficiarul creditului in raport cu creditorul", IFN-urile afiseaza, in prezent, ofertele sub semnul transparentei, practicand, in general, costuri fixe.

Inainte de a contracta un imprumut nebancar, este bine sa cititi cu atentie contractul si sa verificati toate costurile reale ale imprumutului, in special dobanda si comisioanele suplimentare. Puteti de asemenea sa cereti o simulare de costuri reale ale imprumuturilor nebancare.

Pentru un credit de nevoi personale de la Cetelem, dobanda anuala fixa aplicabila la sold este de 12%. Comisionul de administrare a imprumutului nebancar este de 69,3%, inclus in rata creditului.

De la TBI Credit, puteti lua un credit de nevoi personale pentru sume cuprinse intre 300 si 5000 de euro. Perioada de rambursare a imprumutului nebancar variaza de la 6 la 60 de luni, iar dobanda la credit se stabileste in functie de evaluarea riscului fiecarui client in parte.

La UniCredit Consumer Financing puteti contracta un credit de nevoi personale pe perioada de pana la sapte ani si sume de pana la 32000 lei sau 8000 de euro. Dobanzile sunt de 20,7%, pentru lei si de 18,8% pentru euro. Comisionul de analiza la imprumutul nebancar de la aceasta institutie fnanciara este de 190 lei.

De la Verida Credit puteti contracta un credit de nevoi personal cu o valoare mai mare, doar daca puteti garanta imprumutul cu o ipoteca asupra unei locuinte. Imprumutul nebancar se acorda pe o perioada maxima de 30 de ani, avand o dobanda variabila, calculata in functie de Euribor. Un const important ce se adauga imprumutului nebancar este cel al comisionului de analiza, care este de 1500 dolari.

Dupa cum observati, imprumuturile nebancare nu sunt deloc ieftine, insa, atunci cand ai nevoie urgenta de bani si n-ai alta modalitate rapida de a face rost de ei, Institutiile Financiare Nebancare raman ultima solutie, chiar daca dobanzile sunt mari.

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet