miercuri, 8 mai 2013

OFERTELE CREDITELOR NEBANCARE IN 2013


Imprumuturi nebancare 2013

Una dintre putinele variante de finantare pe care o mai au restantierii bancilor si cei cu venituri mici o reprezinta Institutiile Financiare Nebancare. Aceasta viarianta de finantiare destul de costisitoare se traduce prin obtinerea de imprumuturi nebancare oferite de aceste societati care sunt mai putin restrictive cand vine vorba de creditare.

Imprumuturi nebancare oferite de IFN-urile din Romania. Ofertele institutiilor financiare nebancare pentru persoane fizice:

Creditul pentru persoanele fizice autorizare si asocitii familiale: credite de consum sau achizitie de bunuri. Oferte de creditare ale institutiilor nebancare prin oferirea de credite de consum
Creditul pentru persoanele fizice autorizare si asocitii familiale oferit de RoCredit are ca destinatie satisfacerea nevoilor personale, finantarea construirii, cumpararea, reabilitarea, consolidarea sau extinderea imobilelor, refinantarea altor credite.

Liniile de credit va ajuta sa iesiti din impas atunci cand trebuie sa faceti plati urgente si sunteti in lipsa de bani. Liniile de credit puse la dispozitia firmelor de companie RoCredit au ca destinatie acoperirea deficitului de fonduri pentru o perioada determinata, aferent activitatii curente a clientului, sub forma de capital de lucru/refinantarea liniei de credit.

BT direct IFN, institutie financiara nebancara membra a grupului financiar BT - Banca Transilvania - ne propune credit de nevoi personale Credit Direct. Suma maxima 40.000 lei, perioada de rambursare 60 de luni, rate de 149 lei pe luna. Vreti sa cumparati bunuri in rate? BT Direct ne propune imprumuturile pentru cumpararea de bunuri de folosinta indelungata.

Imprumuturile de tip "BTD PROMO" sunt catalogate drept cel mai ieftin pentru client deoarece acesta obtine dobanda anuala, comisionul de acordare credit si comisionul de administrare credit zero.

Portalul de servicii financiare Efin.ro a analizat oferta de credite de consum din portofoliul institutiilor financiare nebancare si va prezinta cinci astfel de imprumuturi plus costurile aferente.

Persoanele care acceseaza creditul de consum BRD Finance pot obtine pana la 30.000 lei, pe o perioada de maximum 5 ani. Dobanda perceputa de institutie incepe de la 7%, iar avansul solicitat este 0%. Pentru un imprumut de 3.000,01 lei pe 12 luni, rambursat prin "Credit Super Util", DAE este 19,67%, rata lunara 275,14 lei, costul total al creditului fiind de 3.301,68 lei.

Accesand creditul de nevoi personale de la TBI Credit, poti obtine cel mult 5.000 euro, pe o perioada de maximum 5 ani. Spre exemplu, pentru un credit in valoare de 10.000 lei, pe o durata de 6 luni, comisionul de analiza a dosarului este de 641,75 lei, rata lunara este 1.789,18 lei, DAE este 24,78%, valoarea totala platibila a imprumutului fiind de 10.735,06 lei.

Persoanele care opteaza pentru credit de nevoi personale de la IFN Extra Finance pot obtine o suma de cel mult 35.000 euro (in lei), in conditiile in care garantia este de minimum 250% din plafonul aprobat. Dobanda este fixa pe toata perioada creditului, respectiv 36% calculata la sold. De exemplu, pentru un credit de 30.000 lei pe 60 luni, rata lunara este 1.083.99 lei, costul final al creditului fiind de 64.980 lei. Comisionul de analiza dosar este de 1% din valoarea creditului, iar comisionul de gestiune este 2% din valoarea imptumutului, platite intr-o singura transa, in 48 de ore de la semnarea contractului.

Persoanele care opteaza pentru Creditul pentru Orice fara ipoteca Standard de la UniCredit Consumer Financing pot obtine o suma maxima de 20.000 euro. Creditul in lei are o dobanda fixa de 15,5% sau o dobanda variabila de 14,85%. Pentru imprumuturile in euro, dobanda variabila este de 13,55%.

Institutia percepe un comision de analiza de 45 euro/190 lei si un comision de administrare lunar cuprins intre 2,25 si 7,5 euro (18 si 120 lei). Dobanda penalizatoare, aplicabila la suma scadenta, neachitata, este de 32,5%.

Pentru un Credit pentru Orice Standard in valoare totala de 10.000 euro pe 60 luni dobanda anuala variabila este de 13,55%, comisionul de analiza dosar 45 euro, comisionul lunar de administrare credit 30 euro, valoarea ratei lunare 261,4 euro (pentru rate egale, in calculul ratei nefiind inclusa asigurarea de viata optionala), valoarea totala platibila 15.683,9 euro, DAE 21,2%.

Provident acorda sume cuprinse intre 500 si 3.500 lei (in functie de comportamentul de plata si de veniturile disponibile). Banii sunt virati in contul clientului in 10 zile de la semnarea contractului. In conditiile in care acesta alege serviciul de gestionare la domiciliu a creditului, poate primi banii in 48 de ore.

De exemplu, pentru un imprumut prin transfer bancar de 3.500 de lei, pe 62 de saptamani, DAE este 75,93%, valoarea totala de plata 4.831,69 lei, iar rata saptamanala este de 77,94 lei. Costul serviciului optional de gestionare la domiciliu a creditului pentru 3.500 de lei este de 2.007,25 lei. Daca se opteaza pentru acest serviciu, valoarea totala de plata devine 6.838,94 lei, iar rata saptamanala 110,31 lei.

Potrivit datelor BNR, peste 700.000 de persoane fizice inregistrau, la finalul lunii februarie, restante mai mari de 30 de zile la creditele contractate de la banci si institutii financiare nebancare, sumele intarziate la plata atingand nivelul de 9,7 miliarde de lei.


Variantele Institutiilor Financiare Nebancare, la nivelul anului 2013 s-au diversificat si s-au axat foarte mult pe atragerea de clienti online, prin completarea unor formulare puse la dispozitie de site-urile acestor societati. Varianta "creditelor rapide online" este una practicata de tot mai multi romani. Totusi creditele nebancare online nu permit contractarea unor sume mari, ca de altfel, majoritatea imprumuturilor nebancare.

In alta ordine de idei, creditele nebancare au scazut ca amploare comparativ cu anii trecuti, cand ne aflam in plina criza. In concluzie e posibil sa ne asteptam la o scadere a dobanzilor imprumuturilor nebancare pentru ca IFN-uri se vor apropia tot mai mult de principiile de functionare ale bancilor.

Pentru alte informatii privind creditele nebancare, informatii despre IFN-uri, carduri nebancare, credite nebancare auto, lista IFN-urilor din Romania, case de amanet, informatii despre Biroul de Credite, imprumuturi nebancare online, va asteptam pe site: www.credite-ifn.ro

Faceți căutări pe acest blog