INTREBARI SI RASPUNSURI

AFLA TOTUL DESPRE CREDITELE NEBANCARE

1. Se poate acorda un credit rapid fara adeverinta de venit?

Acordarea unui credit, de orice tip ar fi acesta, fie credit bancar, fie credit nebancar este conditionat de certificarea posibilitatii solicitantului de a rambursa imprumutul.

Majoritatea institutiilor financiare solicita adeverinta de salariu care sa ateste capacitatea de plata a clientului. Pe langa salariu, sunt considerate eligibile veniturile provenind din chirii, dividente, contracte de management etc. Acestea trebuie sa aiba caracter permanent si sa poata fi dovedite cu documente.

2. Daca nu ai proprietati sau bunuri pe numele tau si ai primit ordin de executare silita cum trebuie sa procedezi. Mentionez ca nu am nici loc de munca momentan.

In cazul in care nu detineti bunuri in proprietate si nici nu realizati venituri, nu puteti fi executat in acest moment, insa banca va verifica permanent daca obtineti sau nu un venit care sa poata fi supus executarii silite.

3. Pot obtine un credit de 20000 euro, in conditiile in care am 20 de ani, nu am nici un venit si nu am lucrat niciodata?

Majoritatea institutiilor financiare solicita pentru acordarea unui credit adeverinta de salariu care sa ateste capacitatea de plata a imprumutatului, precum si o anumita vechime la locul de munca, de obicei de minim 3 luni.

Pentru a intra in posesia unui astfel de credit, solicitantul trebuie sa faca dovada ca locuieste la adresa din buletin si dovada unui venit constant. Pentru aceasta sunt acceptate fluturas de salariu, cupon de pensie, adeverinta de venit sau orice alt document prin care se poate dovedi un venit stabil.

Pentru a vedea ce institutii nebancare acorda in acest moment credite si pentru a aplica pentru un astfel de credit, accesati sectiunea "Credite nebancare", iar aici "Credite nebancare rapide".

4. As dori un credit sau card de credit de la o institutie nebancara.

Creditul rapid ofera posibilitatea contractactarii unor sume mici in maxim 48 de ore sume, fara  giranti sau garantii materiale, direct la domiciliu.

Pentru a intra in posesia unui astfel de credit, solicitantul trebuie sa faca dovada ca locuieste la adresa din buletin si dovada unui venit constant. Pentru aceasta sunt acceptate fluturas de salariu, cupon de pensie, adeverinta de venit sau orice alt document prin care se poate dovedi un venit stabil.

Pentru a alege un credit rapid cat mai avantajos accesati sectiunea “ Credite nebancare rapide. In partea dreapta a fiecarui produs, se gaseste un banner, accesarea caruia va deschide formularul de aplicatie online.

Aici, dupa completarea tuturor campurilor, puteti trimite aplicatia care va ajunge la consultantii institutiei alese. In cel mai scurt timp posibil veti fi contact de un reprezentant al IFN-ului ales pentru a va face un prescorring.

Mentionam faptul ca aceasta aplicatie nu va obliga in nici un fel pe mai departe, fiind insa cea mai eficienta modalitate de a intra in contact cu reprezentantii institutiilor financiare nebancare din zona dumneavoastra.

5. Pentru un credit la CETELEM online verifica situatia la Biroul de credit si Centrala Riscurilor Bancare?

Si institutiile nefinanciare verifica isoricul de creditare al solicitantului, dar sunt mai permisive in acordarea creditului persoanelor care au inregistrat intarzieri de plata.

6. As avea nevoie urgent de 50.000 EUR. Ce trebuie sa fac ca sa obtin acesti bani?

Pentru a alege un credit cat mai avantajos, puteti accesa direct de pe acest site, unde puteti compara intreaga oferta de produse si alege produsul care se potriveste cel mai bine nevoii dumneavoastra.
Alegeti sectiunea "credite bancare", completati criteriile de cautare si va vor fi afisate cele mai avantajoase oferte, ordonate crescator in functie de dobanda anuala efectiva.
Accesand sectiunea “Calculatoare”, puteti calcula suma maxima pe care o puteti obtine in functie de veniturile pe care le detineti.
Noi va putem ajuta in obtinerea creditului necesar prin intermediul aplicatiei online catre bancile propuse. In partea dreapta a fiecarui produs, se gaseste butonul Aplica, accesarea caruia va deschide formularul de aplicatie online.
In 24 de ore lucratoare de la trimiterea aplicatiei veti fi contactat de un reprezentant al bancii care va va raspunde la toate intrebarile si va fixa o intalnire la sucursala.  Aceasta aplicatie nu va obliga in nici un fel pe mai departe, fiind insa cea mai eficienta modalitate de a intra in contact cu reprezentantii bancilor partenere din zona dumneavoastra.

7. As dori sa contractez un credit de la o banca care nu are de- face cu cei de la CRB sau o institutie nebancara care acorda credite fara garantii.

Pentru a alege un credit rapid cat mai avantajos accesati Credite nebancare rapide. In partea dreapta a fiecarui produs, se gaseste un banner explicit, accesarea caruia va deschide formularul de aplicatie online.

Aici, dupa completarea tuturor campurilor, puteti trimite aplicatia care va ajunge la consultantii institutiei alese. In cel mai scurt timp posibil veti fi contact de un reprezentant al IFN-ului ales pentru a va face un prescorring.

Mentionam faptul ca aceasta aplicatie nu va obliga in nici un fel pe mai departe, fiind insa cea mai eficienta modalitate de a intra in contact cu reprezentantii institutiilor financiare nebancare din zona dumneavoastra.

8. Am restante foarte mari la credite. Sunt in CRB si BC. Cum as putea obtine un credit de 30.000 EUR pentru a-mi achita toate imprumuturile si a ramane cu o singura rata?

In general nu exista conditii speciale de creditare in situatia in care sunteti inregistrat ca rau platnic. Dumneavoastra, in functie de situatia creditului si a restantelor, prezentanti un anumit grad de risc pe care bancile sunt dispuse sa si-l asume sau nu. Bancile
analizeaza fiecare dosar de credit si in functie de capacitate dumneavoastra de a rambursa creditul fara probleme, decid daca va pot acorda acel credit. Pentru intarzieri mari de plata, este mai dificil sa va fie acordat un credit, dumneavoastra prezentand un grad ridicat de risc.

9. Am un salariu de 770 RON si as dori un credit. Cum trebuie sa procedez?

Pentru a alege un credit cat mai avantajos , puteti accesa sectiunea noastra de credite, unde puteti compara intreaga oferta de produse si alege produsul care se potriveste cel mai bine nevoii dumneavoastra.
Alegeti sectiunea “Credit bancare”, completati criteriile de cautare si va vor fi afisate cele mai avantajoase oferte, ordonate crescator in functie de dobanda anuala efectiva.
Accesand sectiunea “Calculatoare”, puteti calcula suma maxima pe care o puteti obtine in functie de veniturile pe care le detineti.

10. Vreau sa fac o refinantare

Noi va oferim posibilitatea de a compara si aplica pentru un credit de refinantare cat mai avantajos. Accesati sectiunea “Credite bancare”, completati criteriile de cautare, iar la campul “Destinatia”, alegeti “Refinantare”. In urma filtrarii, va vor fi afisate cele mai avantajoase credite, ordonate crerscator in functie de dobanda anuala efectiva.

In fiecare sectiune apartinand categoriei credite bancare si credite nebancare veti descoperii posibilitatea accesarii online a unui credit.

Aici, dupa completarea tuturor campurilor, puteti trimite aplicatia care va ajunge la consultantii bancii alese.

In 24 de ore lucratoare de la trimiterea aplicatiei veti fi contactata de un reprezentant al institutiei care va va raspunde la toate intrebarile, va face un prescorring si dupa caz, va fixa o intalnire la sucursala.

11. Am o firma si am deja doua credite. Vreau sa stiu daca ma pot incadra la un alt credit si care sunt conditiile?

Acordarea unui nou credit depinde de gradul de indatorare pe care il permite venitul dumneavoastra. Gradul de indatorare, reprezinta procentul din veniturile lunare pe care institutia financiara considera ca il poate aloca platii unei rate pentru  credit. Calculul acestuia se face in felul urmator: din veniturile nete se scad cheltuielile de subzistenta (aproximativ 250 RON  de persoana), se aplica acest procent iar apoi, dupa caz, se scad celelalte rate aferente unor alte credite/carduri de credit. Rezultatul il reprezinta rata lunara maxima pe care o puteti sustine.

In momentul in care veti solicita un credit, institutia financiara respectiva, fie ea banca fie IFN (institutie financiara nebancara) e va efectua un scoring in urma caruia se va stabili daca puteti obtine acest credit.

12. Care este diferenta dintre institutiile financiare nebancare si banci?

Diferentele dintre banci si institutiile financiare nebancare (IFN) tin atat de statutul lor, de reglementarile aplicabile, de criteriile pe care fiecare trebuie sa le indeplineasca pentru a primi autorizatia de functionare, dar si de activitatile pe care le pot derula

Din punctul de vedere al clientului, principala diferenta este ca un IFN poate acorda credite dar nu poate atrage depozite. Aceasta ultima activitate poate fi realizata numai de banci si celelalte institutii de credit.

IFN-urile sunt impartite in doua categorii: IFN-uri inscrise in Registrul Special al Bancii Nationale si cele inscrise doar in Registrul General. Pentru a face parte din prima categorie, institutiile financiare nebancare trebuie sa indeplineasca anumite criterii de capital, volumul creditelor acordate, total active.

Atat bancile cat si IFN-urile din Registrul Special sunt supravegheate si reglementate de BNR. Cele care sunt inscrise doar in Registrul General nu au o institutie care sa le monitorizeze activitatea.

Pentru a primi autorizatie de functionare din partea BNR o banca trebuie sa faca dovada unui capital minim initial de 5 milioane euro.

O institutie financiara nebancara este nevoita sa prezinte un capital social de numai 200.000 euro, respectiv 3 milioane euro in cazul IFN-urilor care acorda credite ipotecare.

13. Ce este Biroul de Credite

Aveti deja un credit si doriti inca unul? Sau sunteti pe cale sa intrati prima oara intr-o banca pentru a face un imprumut? In ambele cazuri, daca nu sunteti deja familiari cu Biroul de Credit, veti deveni in curand…

Acesta este de fapt o baza de date (care exista in fiecare tara din Europa) ce aduna la un loc toate informatiile referitoare la fiecare persoana care primeste un credit.

Astfel, printr-o consultare, bancile pot afla daca mai aveti alte imprumuturi, ce rata platiti deja lunar si –cel mai important- daca ati platit ratele la timp.
Cine poate accesa aceste date?

Probabil ca 99% dintre interogarile Biroului de Credit (B.C.) sunt efectuate de catre banci, care insa au nevoie de acordul dumneavoastra scris. In acest sens, veti primi de la banca un formular pe care va trebui sa il completati si sa il semnati.

14. Puteti verifica si dumneavoastra care va sunt ratele ce apar in Biroul de credit?

Da, cu siguranta. Pentru aceasta insa, va trebui sa faceti o cerere scrisa la care sa atasati o copie dupa buletin. 

15. Cum influenteaza situatia din B.C. posibilitatea dumneavoastra de a lua un credit?

E foarte simplu: in cazul in care in urma verificarii se constata ca aveti intarzieri, banca poate refuza aprobarea dosarului. Fiecare institutie financiar-bancara are propriile standarde in aceasta privinta, insa daca in ultimul an ati avut intarzieri mai mari de 60 de zile intr-o luna la plata ratelor, exista sanse mari ca acordarea unui credit sa va fie refuzata. Sfatul nostru insa este ca atunci cand mergeti la banca, sa intrebati persoana cu care veti discuta despre acest aspect. Nu va fie jena, deoarece angajatii sunt platiti pentru a va raspunde.

Nu va pierdeti speranta!
In cazul in care doriti un credit mic (de doar 1000-2000 de euro) exista si institutii financiare non-bancare (asa numitele IFN-uri) care nu verifica intotdeauna Biroul de Credit. Daca insa doriti un imprumut ipotecar sau unul de – sa spunem - 5000 de euro, atunci verificarea se va efectua.

Atentie!
De obicei, verificarea situatiei presupune un anumit cost. De obicei, pretul este de 5 lei, insa fiecare banca are propriile norme referitoare la perceperea -sau nu- a acestei taxe.
Este posibil ca ratele de leasing sa nu va fie inscrise in B.C.

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet