Ce faci daca ca esti in Biroul de Credit? Cum poti face un nou imprumut?

Stiti ca puteti figura in Biroul de Credit fara sa vi se comunice acest fapt?


Bancile si IFN-urile sunt obligate sa-si anunte clientii cu 15 zile inainte de a executa raportarea ta ca restantier catre Biroul de Credit, caz in care respectiva raportare si o eventuala inregistrare in listele Biroului de Credit sunt lovite de nulitate.

Si totusi, sunt situatii cand informarile societatile financiare nu ajung la clienti, din varii motive, in special din cauza unor probleme legate de transmisia acestor informatii. Cert este ca, exista posibilitatea sa figurezi in Biroul de Credit ca resntantier si sa nu stii acest lucru.

Ce trebuie sa faca cei ce afla intamplator, evident in momentul in care vor sa acceseze un nou credit, ca sunt trecuti pe lista neagra de rau-platnici? In primul rand, trebuie sa solicita de la societatea financiara cu care s-a aflat in relatie contractuala, respectiv firma care i-a reclamat catre Biroul de Credit, un desfasurator al platilor efectuate de client si o dovada ca respectivul credit a fost stins, adica platit in integralitatea lui.

Sunt foarte dese situatiile in care cei ce vor sa acceseze un imprumut, n-o pot face din cauza ca sunt inscrisi ca restantieri in Biroul de Credit, si dupa cum bine stiti, putine societati, chiar si dintre cele nebancare, mai ofera in prezent credite restantierilor.

De retinut este ca datele din Biroul de Credit se sterg dupa patru ani, iar pentru a afla informatii despre statutul tau din Biroul de Credit, este indeajuns sa trimiti o scrisoare catre aceasta societate privata.

De asemenea, trebuie sa stiti ca, indiferent daca ati fost restantier sau nu, datele dumneavoastra sunt raportate catre Biroul de Credit, atata timp cat va aflati sub contract si a-ti semnat un astfel de acord cu o societate financiara. Deci, catre Biroul de Credit sunt transmise nu doar date negative, sunt transmise datele tuturor clientilor.

Revenind la modul in care societatile financiare raporteaza datorinii catre Biroul de Credit, asa cum spuneam mai sus, acestea au obligatia de a-si anunta clientii cu 15 zile inainte. Aceasta obligatiea bancilor si IFN-urilor de a-si anunta clientii ulterior trimiterii respectivelor dat catre Biroul de Credit este o decizie luata de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Intervalul respectiv se condisera a fi un interval de clementa pentru clienti in scopul de a avea timpul necesar de a-si rezolva eventualele restante.

Cei ce au ajuns intamplator in Biroul de Credit, fara sa fie anuntati, ori dintr-o eroare, trebuie sa se adreseze institutiei financiare ce i-a reclamat, pentru stergerea acelor informatii negative. Daca institutia fianciara refuza sa dea curs cererii dumneavoastra, va puteti adresa acestei Autoritati de Supraveghere a Prleucrarii Datelor cu Caracter Personal.

In Biroul de Credit figureaza foarte multi restantieri, majoritatea restantieri ai bancilor ce au contractat creditele in perioada 2005-2008.

In Biroul de Credit, fiecare individ inscris, fie pe motiv de restante (deci date negative), fie pe motiv de evidenta stricta (date pozitive) are alocat un scoring, scoring numit FICO. Acesta se calculeaza in functie de niste parametrii:

- 35% istoric de plata;
- 30% credite in derulare;
- 10% credite noi;
- 10% tipul de credit contractat.

Acest scoring cumuleaza acesti parametrii, stabilind in final o nota pentru fiecare client in parte. De acest scoring se tine cont la un nou credit pe care doresti sa-l contractezi.

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet