Adio injumatatiri de rate! Adio electorata!

A cazut injumatatirea ratelor la credite, a cazut si reesalonarea creditelor pentru cei cu restante mai mari de 30 de zile


Ei bine, daca aveati vreun plan cu banii ramasi din rata pe care guvernantii doreau sa vi-o injumatateasca, trebuie sa va schimbati gandurile; n-o sa se mai intample. A cazut si electorata, a cazut si marirea accizelor la carburanti, a cazut si posibilitatea bancilor de a reesalona creditelor cu intarzieri mai mari de 30 de zile la plata unei rate.

Daca ati fost confuzati de electorata, care a venit si a plecat mai ceva ca iarna de-a trecut (zic meteorologii), aflati ca nu dorea nimeni sa va faca vreun bine, nici sa va mituiasca electoral; schema a fost din partea Bancii Nationale sa permita bancilor sa reesaloneze creditele la care exista intarzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor, pentru ca in prezent nu se poate.

Ce puteti sa faceti pentru a va usura ratele unui credit care va da batai de cap? In primul rand verificati daca nu cumva aveti introduse in contractul de credit ceva comisioane abuzive, apoi, daca stabiliti singuri sau impreuna cu un avocat ca respectivul credit este in ordine, aplicati varianta unei refinantari, fie la aceeasi banca, fie la alta. Indicat ar fi sa mergeti la alta banca, insa nu este obligatoriu.

Daca bancile va refuza refinantarea, puteti apela si la Institutiile Financiare Nebancare; trebuie sa stiti ca apeland un credit de nevoi personale pe un termen mai lung sau chiar un credit ipotecar nebancar, dobanzile sunt destul de apropiate de cele ale bancilor. Cea mai mare dobanda pe care o percep IFN-urile este legata de creditele rapide nebancare.

Fiind printre cele mai scumpe imprumuturi ale lor, aceste credite rapide nebancare sunt acordate pe termen scurt, deci, nu este indicat sa faceti o refinantare pe un astfel de produs financiar.

Oricum, revenind la contractul de credit bancar, trebuie sa stiti ca indiferent daca sunt prezente in el clauze abuzive sau nu, dumneavoastra puteti negocia cu banca, ba mai mult de atat, daca vi se pare ceva dubios, puteti apela la ANPC cu o cerere oficiala.

De altfel, legat de clauzele abuzive si de contractele de credit, trebuie sa stiti ca nu numai in cazul creditelor bancare puteti sa va interesati de existenta lor, dar si in cazul imprumuturilor nebancare.

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet