IMPRUMUTURI RAPIDE PENTRU RESTANTIERI

Pe de-o parte executare, pe de alta creditarea. Imprumuturile rapide de la IFN au devenit justitiarele executarilor silite


In conditiile in care bancile executa silit tot mai multi restantieri, IFN-urile fac profit din imprumuturile rapide ale caror conditii sunt indeplinite chiar si de restantierii creditelor bancare, rau platnicii unor imprumuturi mai vechi, cei inscrisi in Biroul de Credit cu un scoring negativ.

Criza financiara a determinat o scadere semnificativa a clientilor bancilor, uneori chiar si-au pierdut job-urile, ceea ce a determinat intarzieri la plata ratelor sau chiar imposibilitatea rambursarii imprumuturilor. Pentru recuperarea creditelor, bancile au trecut la executari silite, executari ce se afla in continua crestere in momentul de fata.

In coditiile in care leul s-a depreciat, iar veniturile romanilor au ramas pe loc sau chiar au scazut, achitarea ratelor lunare aferente creditelor contractate a devenit aproape imposibila.  Clientii au inceput sa depuna sumele pe care le detineau, nicidecum plata integrala a ratei creditului, fapt ce a determinat acumularea unor datorii mari si cresterea penzalizarilor de la o luna la alta. In timp sumele au crescut foarte mult, determinand instittia financiara sa ceara executarea silita.

Contractul este cesionat catre o firma de recuperari creante, iar clientii sunt notificati de acest lucru. Unele banci incearca totusi ca pana in intrarea in executarea silita sa se ajunga la o intelegere cu clientul si acesta sa achite creditul pe care l-a contractat. In cazul in care nu se ajunge la aceasta finalitate, creditorul, care in aceasta situatie este firma de recuperari creante, va introduce pe rolul instantei o cerere de incuviintare a executarii silite, cu un termen foarte scurt de solutionare. Instanta admite cererea si apoi se incepe executarea silita.

In aceasta situatie sunt foarte multi romani, romani care isi platesc ratele unor credite mai vechi, imprumutandu-se pe unde apuca si pe la cine le mai acorda un credit.

Chiar si in conditii dificile, in care in mod normal un client nu s-ar putea califica pentru un nou credit, clientii sunt ademeniti de IFN-uri cu imprumuturile rapide, servicii de creditare accesibile, permisive din punctul de vedere al cerintelor implicate. Singurul inconvenient al acestor imprumuturi rapide ramane dobanda, dobanda foarte mare ce determina o indatorare foarte mare in timp. Evident rostogolirea unui imprumut prin alt imprumut nu este o solutie, insa, disperati oamenii incearca orice pentru a-si salva locuinta sau bunul cu care au garantat vechiul imprumut.


Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet