IMPRUMUT RAPID DOAR CU BULETINUL 2013

Cauti un imprumut rapid doar cu buletinul? Il gasesti la IFN-uri!


Ei bine, in cazul in care nu te incadrezi pentru niciunul din produsele financiare bancare sau nebancare aflate in momentul acesta pe piata din Romania, inseamna ca, fie ai "uitat" sa-ti platesti ratele unui credit precedent, fie ai un venit mult prea mic pentru a fi acceptat.

Ce cauti tu de fapt? Evident, cauti un imprumut rapid doar cu buletinul! Si cu o adeverinta de venit sau o dovada de venit, mai bine zis, pentru ca multe dintre IFN-uri vor de fapt sa se asigure ca ai cum sa-ti platesti ratele si implicit sa-ti rambursezi imprumutul. Deci, cu alte cuvinte, nu le intereseaza ce-ai facut cu alte credite, le intereseaza ce vei face cu creditul actual dorit.

In Romania, mai nou, legislatia prevede ca orice imprumut solicitat de o persoana sa nu induca un grad de indatorare mai mare de 60% din ce ramane dupa scaderea din venitul total lunar al unei persoane cheltuielile de subzistenta, astfel ca, in general se admite un grad de indatorare cuprins intre 30% si 60%. Acest aspect se determina de catre Institutia Financiara Nebancara avand la dispozitie o adeverinta de venit, deci, pe langa buletin, trebuie sa faci si dovada ca nu te indatorezi mai mult de 60% din veniturile tale lunare (rata creditului sa fie cel mult 60% din venitul tau lunar).  Nu poti sa ai acces la un imprumut rapid doar cu buletinul in 2013 fara sa te "lovesti" de gradul de indatorare.

Ultimele prevederi BNR prevede un grad de indatorare de 35% la creditele in lei si de 10% la creditele in valuta. 

Faptul ca BNR a impus aceste limitari ale gradului de indatorare, le-a determinat pe IFN-uri sa solicite clientilor pe langa buletinul de identitate si o adeverinta de venit sau o justificare a vneituriloe lunare, astfel incat prin acordarea imprumutului rapid sa nu incalce prevederile regulamentelor privind gradul de indatorare.

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet