CREDITUL CU BULETINUL DARAMAT DE GRADUL DE INDATORARE

Cine a daramat creditele doar cu buletinul?  Mai sunt sanse sa obtii bani, apeland la credite rapide doar cu buletinul?


Creditele cu buletinul au inceput sa fi daramate odata cu aplicarea noilor norme privind gradul de indatorare, fapt ce poate fi facut doar printr-o verificare amanuntita a veniturilor personale, deci implcit necesita o adeverinta de venit.

Prin limitarea creditelor acordate doar pe baza buletinului de identitate a fost limitat accesul romanilor la o mare parte din imprumuturile rapide; intre timp, in anii ce au urmat crizei economice, creditele rapide si-au dezvoltat o serie de ramuri ce incearca sa concureze cu renumitele credite doar cu buletinul.

Aceste servicii de creditare rapida reprezinta doar o forma de largire a clasei celor imprumutati, implicand in acest grup si pe restantierii altor credite, pe datornicii unor credite mai vechi, pe cei inscrisi in Biroul de Credite ca rau-platnici.

S-a mai pastrat o forma de creditare doar pe baza buletinului de identitate, sub forma cardului nebancar, nerestrictionat inca de legi ori de normativele BNR.

Printre cele mai prolificie societati nebancare in domeniul creditelor doar cu buletinul s-au numarat Cetelem si Credex, doua firme ce colaborau indeaproape cu magazinele mari, de unde oamenii isi achizitionau electrocasnice, venind in mana doar cu speranta si un buletin.

Imprumuturile rapide de azi sunt asemanatoare ca principiu vechilor credite cu buletinul, mergand pe acelasi principiu: cu cat se solicita mai putine acte si dovezi de buna credinta, cu atat dobanda este mai mari.

Evident, IFN-urile au gasit o portita de ocolire a gradului de indatorare prin oferirea de imprumuturi rapide, sume cu valori mici, ce pot fi rostogolite de clienti prin alte credite, in caz de intarzieri la plata ratelor. Deci, au murit creditele doar cu buletinul, traiasca creditele cu buletinul!

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet