CRITERIILE DE ACORDARE ALE CREDITELOR NEBANCARE

Cine cauta "credite doar cu buletinul" trebuie sa stie ca sunt greu de obtinut


Daca acum cativa ani creditele rapide acordate doar in baza buletinului de identitate reprezenta solutia salvatoare pentru multe familii din romania de a-si cumpara un aparat casnic, de a-si nevova un apartament sau de a-si permite un moft cat de mic, in prezent creditele cu buletinul sunt restrictionate de BNR.

Romanii gasesc rar portite de a accesa un credit cu buletinul de la institutiile nebancare. Acest fapt se datoreaza faptului ca Banca Nationala a impuse restrictii la solutionarea imprumuturilor restante acordate de aceste institutii, drept urmare, criteriile de acordare sunt mai dure.

Brokerii de credite spun ca institutiile de credit nebancare vor fi mai atente în alegerea clientilor din cauza conditiilor mai dure la restructurarea împrumuturilor restante. Principalii clienti ai acestor institutii financiare sunt cei care nu sunt agreati de banci.

"La IFN-uri apeleaza de obicei clienti care au avut probleme în trecut cu plata ratelor la alte împrumuturi la banci. Vor putea accesa mai greu sau le va fi aproape imposibil sa mai obtina un credit rapid chiar si de la IFN-uri", spunea un broker de credite.

Institutiile Financiare nebancare acorda împrumuturi mult mai usor în comparatie cu bancile, fara sa ceara garantii sau multe acte.

Criteriile de acordare a creditelor nebancare nu s-au insaprit totusi semnificativ, portitele de acordare a creditelor doar cu buletinul au ramas, iar ele se numesc: CARDURI NEBANCARE.

Printre cele mai frecvente criterii de acordare ale unui credit nebancar se numara:

- varsta minima 18 ani;
- un venit minim pe cap de familie de 540 sau 270 per membru de familie (conditiile gasite pe site-ul Provident);
- un trecut in privinta altor credite pozitiv, adica trebuie sa ai un scoring acceptabil in Biroul de Credit;
- buletinul de identitate si o factura de utilitati care sa confirme prezenta la locuinta specificata in buletin.

Evident, sunt institutii nebancare ce impun conditii suplimentare, iar venitul impuse variaza destul de mult de la un IFN la altul. Cu cat sunt mai mari dobanzile, cu atat sunt mai lejere conditiile de acordare a creditelor nebancare.

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet