CREDITE NEBANCARE CU GRAD SPORIT DE NEACHITARE

Credite nebancare rapide si sigure? Credite nebancare fara garantii? Exista astfel de credite rapide nebancare?


Daca analizam ofertele institutiilor financiare nebancare in privinta creditelor nebancare rapide oferite populatiei, vom descoperi ca despre rapiditate se poate discuta, despre siguranta de asemenea, despre lipsa garantiilor nu mai incape vorba, dar, pentru ca intotdeauna exista un dar, nu vom descoperi niciodata credite rapide nebancare ieftine.

Toate produsele de creditare rapida sunt scumpe, iar dobanzile mari practicate de IFN in cazul creditelor nebancare rapide sunt datorate in primul rand gradului crescut de risc ce este partial acoperit de dobanzi, iar pe de alta parte sunt datorate conditiilor de eligibilitate permisive, ce determina imprumutarea unui anumit sector al populatiei, sector ce nu s-ar califica in alte conditii pentru aplicarea la un imprumut, de orice fel ar fi acesta.
Credit pana la salariu, cu o simpla cerere, aceasta este oferta Viva Credit

Viva Credit IFN SA se lauda cu un sistem de credite "pana la salariu", oferind imprumuturi rapide, online, cu plata imediata si termen de rambursare de pana la 30 zile. Pentru acordarea creditului, Viva nu solicita nici macar o adeverinta de venit, dar printre conditiile enuntate se numara existenta unui loc de munca stabil. In ceea ce priveste rapiditatea procesarii solicitarii, aceasta se poate produce aproape instant. "Aprobarea pentru un credit nou poate dura intre cateva minute si cateva ore. Daca cererea de credit a sosit dupa ora 12.00 sau intr-o zi nelucratoare, cererea va fi procesata abia in dimineata urmatoarei zile lucratoare", isi avertizeaza Viva potentialii clienti. In plus, neplata ratelor la scadenta atrage o penalizare de 50 lei si raportarea situatiei catre biroul de credit.

La o prima vedere, creditele acordate de Viva par extrem de avantajoase, dar usurinta cu care pot fi accesate ar trebui sa dea de gandit. Nivelul dobanzilor practicate de Viva Credit IFN SA poate face invidios orice camatar, pentru ca dobanda anuala efectiva (DAE) poate ajunge si la 6.000%. Astfel, pentru 500 lei imprumutati timp de 10 zile, la scadenta se platesc 560 lei, ceea ce duce la o dobanda anuala efectiva de 6.158%. Daca imprumutul este facut pentru perioada maxima, de 35 zile, DAE scade pana la 3.774%, iar suma care trebuie rambursata este de 710 lei. Cu alte cuvinte, pentru 500 lei imprumutati timp de o luna, se platesc dobanzi de 210 lei.

Practicarea unor asemenea dobanzi poate duce la indatorarea excesiva a clientilor, iar compania avertizeaza, pe pagina sa de internet, asupra riscurilor. "Noi nu recomandam imprumuturile pe termen scurt («credite pana la salariu») decat pentru rezolvarea unor nevoi extraordinare, urgente. Creditul pana la salariu nu este recomandat ca metoda de finantare pe termen lung. Daca mai mereu duceti lipsa de bani si va imprumutati des, creditele pe termen scurt va vor agrava situatia financiara", este scris pe site-ul Viva Credit.

O alta institutie financiara nebancara ce ofera credite usor, la costuri foarte mari, este Provident Financial Romania IFN SA. Ca si in cazul Viva, Provident sustine ca imprumutul este oferit extrem de rapid si nu are costuri ascunse. Dobanda anuala efectiva calculata este de aproximativ 80% si variaza in functie de suma imprumutata si de durata de rambursare, dar Provident percepe si alte sume de bani de la clienti, pe care nu le include in calculul DAE. Spre exemplu, deplasarea unui reprezentant al firmei la domiciliul clientului costa peste 250 lei. Serviciul este optional, dar cei aflati in criza sunt nevoiti sa-l contracteze pentru ca, altfel, primesc banii pe card in aproximativ doua saptamani. La Provident dobanzile se calculeaza saptamanal, iar ratele sunt achitate prin intermediul unui cont bancar. Nici aceasta firma nu solicita foarte multe documente, un credit putand fi luat doar cu o adeverinta sau un fluturas de salariu. Pentru un imprumut de 1.000 lei contractat pentru 46 saptamani, clientul are de rambursat 1.304 lei. Rata saptamanala este de 28 lei, ceea ce face ca suma care trebuie rambursata lunar sa depaseasca 100 lei. La 1.000 lei imprumutati pentru 46 saptamani, Provident a calculat DAE de 86%, fara a lua in calcul cei peste 250 lei care trebuie platiti agentului, precum si comisioanele bancare percepute in timpul tranzactiilor.

Daca aveti probleme cu credite anterioare, adica nu ati platit ratele la timp, institutiile financiare nebancare pot fi solutia salvatoare pentru un imprumut. Acestea nu verifica situatia altor credite pe care le aveti in derulare sau daca aveti probleme cu acestea; imprumuturile se acorda pe baza unei adeverinte sa salariu si a unei copii de buletin.

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet