CREDITE NEBANCARE PENTRU RESTANTIERI 2013

Ce institutii mai ofera credite pentru restantieri in 2013?


Ai restante la banci sau la alte institutii financiare? Ai fost inscris in Biroul de Credite pentru ca ai intarziat cu plata ratelor la imprumutul pe care-l aveai? Ai ajuns in lista rauplatnicilor dintr-o eroare sau dintr-o rea credinta a vreunei institutii financiare nebancare?

In oricare din situatiile de mai sus te-ai afla, va fi greu sa faci rost de bani, mai ales printr-un imprumut, fie el bancar sau nebancar. Singura posibilitatea rapida de a face rost de bani ramane amanetul. Casele de amanet nu te intreaba daca ai vreun imprumut deschis. Conteaza doar obiectul gajului.

Restantierii institutiilor financiare s-au inmultit in ultima vreme, astfel ca la nivleul anului 2013, figurau cca. 700000 in listele Biroului de Credit, romani ce nu si-au platit ratele imprumuturilor.


Daca aveti restante mai mari de 10 lei la un imprumut, puteti fi raportat la Biroul de Credit dupa 30 de zile de intarziere. Pe listele Biroului de Credit veti figura patru ani, daca institutia financiara nu va raporteaza din nou. Poate s-o faca pentru acelasi imprumut, daca mai trece inca o luna, si asa mai departe.

Cu toate acestea, raportarile Biroului de Credit sunt ignorate de mai multe institutii financiare, in special nebancare.

Dobanda la imprumuturile solicitate de catre persoanele ce sunt inscrise in Biroul de Credit, poate creste proportional cu datoriile (restantele la imprumuturile vechi). 

A aparut astfel un nou produs "imprumutul pentru rau-platnici". Acesta a aparut initial ca un produs nebancar, "mascat", in sensul ca unele Institutii Financiare acorda imprumuturi celor ce sunt inscrisi in Biroul de Credite, insa, de curand si bancile au inceput sa-si deiversifice ofertele si sa-si flexibilizeze conditiile de creditare. 

Astfel, Citifinancial a lansat un produs bancar, denumit "creditul pentru rau-platnici". Citifinancial isi face reclama prin: "acum oferim imprumuturi si celor aflati in Biroul de Credite!". Pare un imprumut usor de obtinut si o modalitate buna de a face rost de bani, documente putine, ai nevoie de carte de munca sau cupon de pensie, un venit lunar net cat jumate din minimul pe economie, iar aprobarea imprumutului este rapida. Ce se omite a se spune este ca dobanda la acest tip de imprumut, pentru cei inscrisi in Biroul de Credit, ajunge si la 50%. Aceasta institutie financiara isi informeaza clientii ca nu tine cont de faptul cqa sunt rau-platnici si inscrisi in Biroul de Credite, insa omit sa spuna ca dobanzile acestor credite sunt atat de mari. 
Cei de la Citifinancial spun ca ei acorda credite ne nevoi personale tuturor celor ce "nu au inregistrat intarzieri la alte imprumuturi mai mari de 3 luni, desi sunt inscrisi in Biroul de Credit. Suma de bani maxima ce o poti obtine printr-un astfel de imprumut pentru rau-platnici este de jumatate de miliard vechi. Dobanzile acestor credite acordate persoanelor fizice, variaza intre 8,8 si 34,49%, fiind de doua ori mai mari decat dobanzile percepute pe piata creditelor de nevoi personale, acordate in lei.

Daca se mai adauga si taxele de acordare a imprumutului, dobanda anuala efectica si alte comisioane percepute, ne dam seama ca vom obtine un cost total al creditului foarte mare. Astfel, costul creditelor pentru cei ce sunt inscrisi in Biroul de Credit ajunge la o dobanda de 45-50%. Aceasta dobanda creste proportional cu datoriile solicitantului la imprumuturile vechi, restante. 
Daca pana acum, doar Institutiile Financiare Nebancare, faceau rabat de la acorda imprumuturi pentru rau-platnici, cei care sunt inscrisi in Biroul de Credit, acum si bancile au devneit mai flexibile. 

Am putea spun ca pentru restantieri s-a uniformizat intru-catva piata creditelor, bancare sau nebancare. 

Institutiile Financiare Nebancare au inceput sa acorde credite in fucntie de scoringul persoanelor in Biroul de Credit. Evident ca si dobanda practicata de acestea pentru imprumuturile nebancare variaza in functie de acest scoring, al rau-platnicilor. 

Cu alte cuvinte, poti sa faci rost de bani, chiar daca esti restantier la alte credite si esti inscris in Biroul de Credit, insa dobanda la care te vei imprumuta este mare. 

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet