RATELE IMPRUMUTURILOR NEBANCARE

Care este valoarea ratelor imprumuturilor nebancare?


Chiar daca te afli intr-o situatie disperata si ai nevoie urgenta de bani, ar trebui sa verifici inainte de a lua un imprumut de la o Institutie Financiara Nebancara care este valoarea dobanzii si implicit ce rate lunare sau saptamanale ai de platit la respectivul imprumut nebancar.

Exista tot felul de situatii aparut, si deja celebre, in care pornind de la un imprumut nebancar initial de 900 de lei a ajuns sa aiba datorii de peste 8000 de lei. Aceasta situatie nu este una ilegala. Acestea sunt costurile unora dintre imprumuturile nebancare, deci, atentie cand semnati contractul de acordare al imprumutului, sa nu va treziti cu surprize in ceea ce priveste costurile reale ale creditarii.

De asemenea, mare atentie la creditul cu buletinul! Imprumutul nebancar obtinut pe baza unui card de credit emis de Institutiile Financiare Nebancare este extrem de scump, si fiecare intarziere de plata la ratele imprumutului, atrage dupa sine penalitati si alte taxe asupra creditului.

Chiar daca ai nevoie de bani urgent nu te grabi sa semnezi contractul de imprumut cu societatile nebancare pana nu citesti cu atentie. Abordarea rapida a imprumuturilor nebancare nu este sanatoasa. 

Exista situatii in care Institutiile Financiare Nebancare aplica comisioane de penalizare pentru intarzieri la plata ratelor imprumutului nebancar de 45 de lei pe luna.

Penalizarile pentru intarzierea ratelor imprumuturilor nebancare merg si mai departe, astfel,  "depasirea limitei de credit acordate este sanctionata prin perceperea unui comision calculat in functie de valoarea depasirii limitei de creditare aferenta fiecarei luni. Comisionul reprezinta o cota de 5% din aceasta depasire (depasirea limitei de credit se calculeaza ca diferenta intre suma datorata la data emiterii extrasului si limita de creditare acordata)".

Cu alte cuvinte, comisionul de intarziere la plata ratelor imprumuturilor nebancare poate conduce la plata unei dobanzi penalizatoare, in urma careia se depaseste limita de imprumut, fapt ce genereaza, adaugarea de noi dobanzi de alte comisioane la imprumutul nebancar contractat initial.

Creditul cu buletinul se incadreaza in categoria imprumuturilor nebancare scumpe, alaturi de creditele la domiciliu si a altor tipuri de imprumuturi nebancare care ofera pe langa suma imprumutata initial si alte facilitati care, aparent, vin in sprijinul celui ce solicita un imprumut de la Institutiile Financiare Nebancare (IFN-uri).

Vrei sa rost de bani rapid, insa, nu vrei sa devii sclavul Institutiilor Nebancare, datorita unui imprumut nebancar rapid pe care l-ai accesat intr-o situatie disperata. Deci, atentie la banii obtinuti rapid; obtinerea rapida a banilor nu inseamna ca e si cea mai sigura varianta de imprumut.

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet