CREDITE RAPIDE PENTRU RESTANTIERI

IMPRUMUTURILE NEBANCARE PENTRU RESTANTIERI - 2013


Cine acorda imprumuturi nebancare restantierilor in 2013? Cand va gasiti in baza de date a Biroului de Credit, sansele de a contracta un imprumut, fie el si nebancar, sunt foarte mici. Cu toate acestea, decizia apartine fiecarei institutii in parte, iar faptul ca figurati in baza de date a Biroului de Crfedit nu inseamna automat ca nu mai puteti contracta vreun imprumut. Cu toate acestea, decizia de creditare apartine fiecarei institutii in parte. Faptul ca figurati in baza de date a Biroului de Credit nu va priveaza in mod automat de contractarea unui nou imprumut.

In general, institutiile financiare nebancare (IFN) au o politica de creditare mai permisiva, dar si costuri mai ridicate. Puteti sa accesati un imprumut nebancar, dar ar fi bine sa aveti siguranta ca puteti sa returnati respectivul imprumut.

Principala conditie pentru a beneficia de un credit de refinantare este achitarea la timp a ratelor aferente imprumutului initial.


Astfel, sansele de a contracta un nou credit sunt reduse in cazul in care figurati cu restante in baza de date a Biroului de Credit. Institutia careia va adresati, fie ea banca, fie institutie nebancara, va avea in vedere atat valoarea restantei si perioada de intarziere, cat si motivele care au determinat intarzierea la plata ratelor.

Cele mai mari sanse pentru a obtine un imprumut rapid, atunci cand va aflati totusi in baza de date a Bitoului de Credit  le gasiti la institutiile nebancare.

Pentru a obtine un credit rapid de la o institutie nebancara este destul de usor, procedura poate fi comparata cu aceea a vanzarii unui produs, insa, evident costurile implicate sunt altele.

Numarul restantierilor persoane fizice la banci si institutii financiare nebancare a scazut in luna martie 2013 la 699.600, fiind mai mic cu 6.142 persoane decat in februarie, dar in crestere cu 12.946 persoane fata de martie 2012. In ceea ce priveste numarul restantelor, acesta ajungea la 962.366, cu 7.521 mai mic (-0,7%) decat nivelul din februarie, arata statisticile publicate de Banca Nationala a Romaniei.

In acelasi timp, rata creditelor neperformante a urcat, la finalul lunii martie, la 19,08%, cu 0,03 % mai mult decat in luna anterioara. In luna ianuarie, aceasta era de 18,69%.

Astfel, la finalul lunii martie 2013, pierderile provizionate din activitatea de creditare se ridicau la peste 37,383 mld. lei, in crestere cu 2% fata de nivelul inregistrat la finalul lunii precedente.

Potrivit datelor BNR, valoarea totala a restantelor a crescut cu 2,4% fata de luna februarie, la peste 9,89 mld. lei. Din totalul restantelor, peste 7,1 mld. lei aveau intarziere de peste 90 de zile.

In acelasi timp, soldul imprumuturilor totale acordate de institutiile de credit era de 219,99 mld. lei in luna aprilie a acestui an, potrivit datelor BNR.

La Biroul de Credite figureaza peste 700.000 de romani care nu si-au platit ratele la timp, suma totala a restantelor depasind 9,6 miliarde de lei.

Daca aveti sume restante la imprumuturi mai mari de 10 lei, banca va poate raporta la Biroul de Credit dupa 30 de zile de intarziere, relateaza Digi24.

Cine acorda imprumuturi restantierilor in 2013? Raspunsul este simplu: Institutiile Financiare Nebancare (IFN-urile). Nu toate! Si nu oricum! Trebuie sa ai un scor bun in statistica Biroului de Credit!

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet