CARDURILE NEBANCARE

CE STIM DESPRE CARDURILE NEBANCARE?


Cardurile nebancare sunt cardurile emise de institutiile financiare nebancare (IFN).

Cardurile nebancare pot fi emise sub marca proprie (card proprietar) sau sub licenta unui proprietar de marca precum VISA, MasterCard, American Express, etc.

Pot emite carduri nebancare de credit doar institutiile financiare nebancare care deruleaza activitati aferente creditelor de consum.

Cardurile nebancare reprezinta un instrument de plata electronica, ce permite retrageri de numerar si/sau efectuarea de plati din disponibilitatile detinatorului - persoana fizica, puse la dispozitia acestuia de catre IFN sub forma unei linii de credit.

Cardurile nebancare nu dau acces la un cont bancar propriu.

Cardurile emise de institutiile financiare nebancare sub marca proprie sau sigle consacrate nu dau acces detinatorului la un cont bancar propriu, arata proiectul Regulmentului privind emiterea si utilizarea instrumentelor de plata electronica, pus in dezbatere publica de Banca Nationala, pe site-ul propriu.

Cardul emis de catre o institutie financiara nebancara este un instrument de plata electronica ce permite retrageri de numerar si/sau efectuarea de plati din disponibilitatile detinatorului - persoana fizica, puse la dispozitia acestuia de catre IFN sub forma unei linii de credit, fara a se acorda accesul la un cont bancar propriu, institutia financiara nebancara emitenta a cardului deschizand clientilor sai doar conturi de evidenta, precizeaza documentul.

Utilizarea disponibilitatilor banesti de catre detinatorul de card se face prin accesarea contului IFN deschis la o institutie de credit. Institutiile financiare nebancare pot emite si administra carduri de credit doar in derularea activitatilor aferente creditelor de consum, informeaza Rompres.

Cardurile emise de institutiile financiare nebancare pot fi emise sub marca proprie (card proprietar) sau sub licenta unui proprietar de marca (VISA, MasterCard, American Expres, etc).

In ambele situatii aceste carduri nu dau acces detinatorului la un cont bancar propriu. Cardul de comerciant este instrumentul emis de un comerciant sau de un grup de comercianti clientului lor, pentru a permite acestuia achizitionarea de bunuri si servicii exclusive de la comerciantii emitenti sau de la cei care accepta cardul pe baza de contract, fara a acorda accesul la un cont bancar si care evidentieaza cheltuielile efectuate pe o anumita perioada de timp de catre un client. Acest tip de instrument nu se incadreaza in categoria instrumentelor de plata electronica, precizeaza Banca Centrala.

Cardul, lansat de Carrefour si MasterCard, este disponibil incepand din acest an, 2013 in toate cele 23 de hipermarketuri ale retailerului francez, putand fi achizitionat direct de la casele de marcat.

Romania este prima tara europeana din grupul Carrefour in care sunt introduse cardurile preplatite pentru cumparaturi - o premiera pe piata de retail romaneasca. Cardul este disponibil pentru cumparare doar la casele de marcat din hipermarketurile Carrefour si poate fi folosit imediat dupa ce posesorul l-a alimentat cu bani in prealabil.

Practic, clientul il achita la casele de marcat, iar dupa cateva minute il poate ridica de la biroul de servicii financiare din hipermarket, fara a fi nevoie de vreun cont bancar. Cardul este unul de debit reincarcabil, deci posesorul poate face achizitii doar in limita sumei de care dispune.

Cardul functioneaza la fel ca un card MasterCard, atat in tara, cat si in strainatate, acesta putand fi alimentat de detinator sau de alti posesori de carduri preplatite, prin transferuri de pe telefonul mobil, prin SMS, sau direct la casele de marcat Carrefour.

Cardurile nebancare de credit oferite de BRD impreuna cu Diverta: imprumuturi fara dobanda, o luna jumatate perioada de gratie.

Care sunt actele de care ai nevoie pentru a obtine un card nebancar de la BRD Finance?

Un act de identitate, in original plus o copie, adeverinta de venit sau talonul de pensie in original, fisa fiscala pe anul trecut in cazul salariatilor in original si completarea unui formular de credit. Acestea sunt singurele acte solicitate de BRD Finance pentru a va putea emite un card nebancar.

Imprumutatorul isi rezerva dreptul de a solicita orice alte documente necesare accesarii unui card nebancar, deci implicit a unui credit nebancar.

Cardurile nebancare sunt emise de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) si cel mai usor se pot obtine direct de la magazinele cu care aceste institutii colaboreaza.

Procedura de obtinere a unui card nebancar consta in completarea unei cereri in magazinele partenere (FLANCO, DIVERTA, LEONARDO, ALTEX, DEDEMAN, etc). Tot in magazine se realizeaza procesarea documentelor si stabilirea limitei de creditare (in cazul anumitor carduri), urmand ca dupa efectuarea verificarilor necesare (Biroul de Credit, etc) sa vi se comunice aprobarea /respingerea emiterii cardului nebancar. In cazul altor carduri nebancare, este suficient sa cumparati un produs din magazinele partenere si sa solicitati un astfel de card, care va fi trimis prin posta, tot atunci afland si limita maxima de creditare.

Plata retelor la creditul obtinut prin intermediul acestor carduri se poate face la agentiile BRD (in cazul cardurilor emise de BRD FINANCE IFN), agentiile BANCPOST (in cazul cardurilor emise de EFG Retail Services IFN S.A.), la agentiile bancilor Reiffeisen, BCR, ( in cazul cardului MAXIMA emis de International Financial Services S.A. ) sau la magazinele partenere prin intermediul EPOS(in cazul cardurilor emise de CETELEM, ESTIMA AFINANCE ETC).

Postări populare de pe acest blog

Imprumuturi rapide intr-o ora de la accesare

Simplu si rapid cu dobanda 0

Credite doar cu buletinul de la amanet